Guitar Hero III | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Zoalsiedereen al weet is voor mij Guitar Hero dé topper van ditjaar. Ik speel het spel elke dag en heb hem nu eindelijk bijna opExpert uitgespeeld. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik tehoren kreeg dat Guitar Hero III: Legends of Rock op de GamesConvention in Leipzig zou staan. Vol vertrouwen ging ik naar de standvan Activision om te kijken wat RedOctane precies aan het maken is.En ik kan nu al zeggen dat dit héél lekker lijkt teworden.

Inprincipe wordt Guitar Hero III meer van hetzelfde, maar dan netietsiepietsie anders. Het grote verschil is dat het derde deel in dereeks voor het eerst zonder hulp van Harmonix ontwikkeld wordt.RedOctane rijdt dus voor het eerst zonder zijwieltjes bij de ontwikkelingvan Guitar Hero III. Ondanks dat het eigenlijk meer van hetzelfde isbrengt Guitar Hero III toch genoeg vernieuwingen die we éénvoor één zullen bespreken.

Teneerste is daar het mantra dat in elk gebouw in Nederland door degangen moet galmen: Guitar Hero gaat online! Schrijf het in jeagenda, neem een tattoo met deze kreet, maar bovenal: vergeet hetniet! Guitar Hero III zal de eerste keer zijn dat de beroemderockreeks online gaat. Oké, in zekere zin was het tweede deelook al online, maar het betrof toen alleen leaderboards. Nee, indeeltje drie kun eindelijk online tegen of met iemand spelen. Onlinekunnen alle modi tegen elkaar gespeeld worden. Dus zowel de face-offals de Pro face-off waarin diegene met de meeste punten wint. In Guitar Hero III is daar echter dezogenaamde Battle Mode aan toegevoegd. Zonder enige twijfel is dit,samen met de online functie, één van de grote toevoegingen aan dit deel. De Battle Mode is, zoals de naam al doetvermoeden, een waar gevecht op leven en dood. Normaal gesprokenverzamel je tijdens een liedje Star Power om een puntenbonus tekunnen activeren wanneer de gitaar rechtop gehouden wordt. In deBattle Mode is dit echter niet het geval. Gedurende de song krijg jeeen soort aanvallen die je op de ander kan uitvoeren om zo ervoor tezorgen dat hij of zij minder punten krijgt. Het is onder anderemogelijk om met een aanval voor een korte tijd de moeilijkheidsgraadvan het liedje omhoog te krikken. Of denk aan de beroemde leftyflip waardoor de knoppen van detegenstander precies omgekeerd zitten. De Battle Mode voegt eencompleet nieuwe dimensie aan het toch al uitgebreide Guitar Hero-universum toe. Vooral op Xbox Live zal dit voor heel wat plezierige,doch frustrerende uurtjes rocken zorgen.

Deandere echt grote verandering die Guitar Hero III met zich meebrengtis de gitaar. Niet alleen een nieuw uiterlijk. Nee, de gitaar isvolledig draadloos. Persoonlijk heb ik nooit moeite met draden gehad,totdat ik ontdekte wat voor een schitterende wereld die van hetdraadloos gamen was. Met Guitar Hero III was dit precies hetzelfde.In mijn bezit is natuurlijk de gitaar die standaard bij Guitar HeroII zat, maar ik ben bang dat ik toch echt de draadloze Gibson-gitaarga kopen die bij dit nieuwe deel zit. Het is een ware verademing omzonder draad toch lekker los te gaan met je gitaartje. Een anderevernieuwing aan de gitaar is een nogal verra ende: de hals van hetapparaat kan los gehaald worden waarna er aparte halzen voor gekochtkunnen worden. Duidelijke voorbeelden hiervan werden helaas nog nietgetoond, maar het principe is wel geniaal. Ook zijn er apartefaceplates, zoals we die van de Xbox 360 gewend zijn, verkrijgbaarwaarmee je instrument opgeleukt kan worden.

De gitaar is voor de rest iets zwaarder geworden, wat alleen maar beter aanvoelt. Ook is de strumbar iets stroever waardoor hij niet zo snel zal doorslaan naar boven wanneer je iets te fanatiek naar onder strumt. Dit alles zorgde nu al voor een onvergetelijke gamese ie die nog lang in mijn geheugen blijft staan.

Als laatste is er dan nog de nieuwe tracklist die in Guitar Hero III tevinden zal zijn. De artiesten die nog nooit in een Guitar Hero gamezijn voorgekomen zijn onder andere: Beastie Boys, Kaiser Chiefs, TheKillers, The Hellacopters, Lacuna Coil, Die Totenhosen, Santana,Héroes del Silencio, Poison en DragonForce. Van de oudegedienden komen onder andere Black Sabbath, Pearl Jam, The RollingStones, Red Hot Chili Peppers, Guns 'N' Roses en natuurlijk AliceCooper terug. Tsja, Guitar Hero III zal behoorlijk wat vernieuwingen brengen die ons weerflink wat uurtjes shreducation zullen geven. Iedereen kijktnatuurlijk uit naar de uitgebreide onlinemodus met de nieuwe BattleMode waarin we het eindelijk tegen elkaar kunnen opnemen zonder diegitaar mee te slepen. Tel daarbij de nieuwe tracklist en natuurlijkde draadloze gitaar op en het valt niet te ontkennen dat ook deeltjedrie weer een topper lijkt te worden!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou