Guitar Hero: Aerosmith (first-look) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Wie kent Steven Tyler niet? Zijn hippie/rocker uiterlijk is redelijk origineel en zijn grote mond kan zich meten met die van Mick Jagger. In Guitar Hero: Aerosmith is veel aandacht besteedt aan het uiterlijk van alle bandleden en dankzij motion capture konden de makers precies hun bewegingen en uitdrukkingen vastleggen. Leuk detail is dat Steven Tyler nog een keer terug is gekomen om speciaal zijn mond te motion capturen. Het resultaat is zeer treffend en de bandleden komen echt tot leven in het spel, zij het natuurlijk wel in de Guitar Hero-look. Steven Tyler beweegt op zijn vreemde eigen manier en de sjaals aan zijn microfoon zwiepen gezellig mee. Gitarist Joe Perry heeft zijn chagrijnige smoel en gaat helemaal op in zijn gitaarwerk.

In Guitar Hero: Aerosmith speel je in feite de carrière van Aerosmith na. Je begin als gitarist op een middelbare school en eindigt in gigantische stadia voor duizenden mensen. Gaandeweg zullen de bandleden zich bij je voegen en kan de 'road to succes' echt bewandeld worden.

We kregen de eerste locatie te zien, Nipmuc High School in 1970, waar Aerosmith ook in het echt voor het eerst in de huidige formatie speelde. Op een houten podiumpje kun je de eerste nummers van de band spelen zoals Movin' Out, Sweet Emotion, Draw the Line en Uncool Salty. Zoals we gewend zijn van Guitar Hero speel je nummers vrij en hoe beter je dit doet, des te verder je vordert in het spel. Helaas hebben we nog niet de kans gekregen om de grotere locaties te zien, maar in de tu enfilmpjes was al wel goed te zien hoe heftig dit zal worden. Aerosmith heeft nauw samengewerkt met de makers en aangegeven welke locaties voor hun veel betekenis hebben gehad voor hun carrière. Zo heeft Aerosmith in 1971 een contract aangeboden gekregen bij Columbia Records na hun optreden in de Max's in Kensas City. Deze bijzondere plek voor de band dit daarom in het spel.

Naast het volgen van de carrière van Aerosmith zul je ook nummers kunnen spelen die de band zelf erg leuk vindt of die gediend hebben ter inspiratie. De afwi eling op alle Aerosmith nummer is welkom en er zitten echt leuke nummers tu en zoals Joan Jett met 'I hate myself for loving you' of The Kings met 'All day and all of the night'.

Uiteraard blijven de coöpatieve mode, face-off en pro face-off bestaan zoals we die kennen uit eerdere Guitar Hero-games. Er kunnen diverse Aerosmith-personages vrijgespeeld worden die je voorziet van de pa ende outfits die de Aerosmith-leden ook echt zelf hebben gedragen.

Guitar Hero: Aerosmith klinkt mi chien als een spel alleen voor de fans, maar de makers beogen het spel voor een veel breder publiek geschikt te maken. De Guitar Hero-gameplay blijft behouden, maar door de carrière van één band te volgen, wordt een unieke draai aan het concept gegeven. Het is een slimme zet dat je niet alleen de nummers van Aerosmith zelf zult spleen. Daarbij is het verra end om te zien hoe Aerosmith zijn best heeft gedaan om zoveel mogelijk van zichzelf erin te stoppen. Als dit een voorbode is van een reeks aan Guitar Hero's die zich richten op een band, dan willen we graag de volgende op het menu: Guns 'n Roses, Metallica, Rolling Stones en natuurlijk de Red Hot Chili Peppers. We want more!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou