Grote stapels games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het is weer het einde jaar en wat wil dat zeggen: dat er weer heel erg veel spellen verschijnen. De meeste doorsnee gamers zullen daar niet heel veel van merken: die kopen een aantal toppers en gaan daar in de vakantieperiode lekker mee aan de slag. Maar wij als Gamer.nl-medewerkers krijgen alles op ons bordje en worden geacht alles te behandelen. Leuk, lekker veel games!

Bij de laatste verzending naar de crew van Gamer.nl zijn er maar liefst 25 games verzonden. Mijn eigen naam kwam maar liefst zeven keer voor, hoewel de eerlijkheid mij gebiedt te zeggen dat daar een aantal PSN-spelletjes bij zitten die ik snel kan behandelen en waarmee ik niet eens altijd wat doe, ofwel omdat ze te oud zijn, ofwel omdat het previewversies zijn die dan toch niet intere ant genoeg zijn om een document voor te maken.

Bij stapels games horen natuurlijk ook strakke deadlines, want wij willen de lezer graag op de dag van verschijning de review laten lezen, zodat je dan wel of niet de keuze kunt maken om de plaatselijke gameboer met een bezoekje te vereren. En bij deadlines horen natuurlijk ook mensen die deadlines halen.

In het eindejaar eizoen leidt dit soms tot extreme drukte. Dit jaar maak ik dat pas écht mee, want vorig jaar had ik de debug PlayStation 3 nog niet en nu wel. Games spelen is mijn favoriete hobby en bij elke envelop die er vanuit het Gamer.nl-kantoor komt ben ik weer razend benieuwd naar wat voor stukje software ik ditmaal mag testen.

Maar je hebt vast wel eens het verhaal gehoord van de man die alles in goud kan veranderen. Goud is uitermate waardevol en mi chien word je dan ook een stuk blijer wanneer je dingen in goud kunt veranderen. Maar op een gegeven moment heb je overal goud en dan wordt dat minder waard en op een gegeven moment word je er zelfs diep ongelukkig van.

De metafoor moge duidelijk zijn, maar heel af en toe voel ik me ook die man die grote hoeveelheden goud heeft, maar daar niet blijer van wordt. Dat klinkt mi chien heel erg verwend en mi chien stuit ik ermee mensen tegen de borst die lang sparen om die zestig zuurverdiende eurootjes voor één spel neertellen, maar het is zeker niet mijn bedoeling om hardwerkende, betalende gamers te beledigen.

Eigenlijk denk ik dat iedereen dit gevoel wel zal krijgen wanneer zijn grootste hobby om kan vormen tot iets waar druk achter zit en wat met te grote hoeveelheden op je afkomt. Ik ben een hartstikke happy gamer, het is mijn allergrootste hobby, maar mijn grootste angst van deze hobby is dat het plezier afneemt naar mate het aantal games toeneemt.

Maar zover is het nog lang niet hoor. Wanneer komt die reviewversie van Uncharted: Drake's Fortune eigenlijk binnen? Snel een beetje graag!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou