Grote romsite moet echt stoppen na rechtszaak met Nintendo
Nieuws

Grote romsite moet echt stoppen na rechtszaak met Nintendo

De romsite RomUniverse moet al zijn games offline halen. Hij bood voornamelijk oude Nintendo-games aan.

Dat moet hij voor 17 augustus doen, zo luidt de uitspraak van de Amerikaanse rechter. Op 20 augustus moet hij kunnen verklaren dat het is gebeurd.

De vorig jaar aangeklaagde eigenaar van de website, Matthew Stormen, werd afgelopen mei door het Amerikaanse rechtssysteem al verzocht zijn website offline te halen en 2,1 miljoen dollar in schadevergoeding aan Nintendo te betalen. Dit omdat hij roms van Nintendo-games aanbood op zijn site. Stormen mocht de boete wel in termijnen betalen van 50 dollar per maand.

Nintendo stapte daarna weer naar de rechter. Stormen had zijn eerste betalingen niet gedaan. Daarbij wilde het bedrijf er ook zeker van zijn dat de website niet meer online kon komen. De rechter heeft besloten dit verzoek in te willigen - hij moet alle illegale Nintendo-games daarbij vernietigen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Vrolijke nieuwe trailer van Mario and Luigi Brothership te zien
Nieuws

Vrolijke nieuwe trailer van Mario and Luigi Brothership te zien

Game verschijnt op 7 november voor Nintendo Switch

Nintendo heeft een feestelijke nieuwe trailer van het aankomende Switch-spel Mario and Luigi Brothership uitgebracht.

De video is een halve minuut lang en verschillende personages, waaronder natuurlijk Mario en Luigi zelf, Bowser en Princess Peach.

Mario and Luigi Brothership speelt zich af in Concordia. Mario en Luigi varen op Zeiland - deels schip, deels eiland - om hier verschillende eilanden te bezoeken, met tropische regenwouden en bruisende steden.

Eerder bleek al dat Brothership deels wordt ontwikkeld door mensen die aan de oorspronkelijke Mario and Luigi RPG-games hebben gewerkt. De oorspronkelijke Mario and Luigi-games werden ontwikkeld door Alpha Dream. Die studio, die onafhankelijk was en alleen met Nintendo samenwerkte voor de reeks, is echter in 2019 failliet gegaan.

Mario and Luigi Brothership verschijnt op 7 november voor Nintendo Switch.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Lords of the Fallen-vervolg wordt volgend jaar onthuld
Nieuws

Lords of the Fallen-vervolg wordt volgend jaar onthuld

Eerder werd al bekendgemaakt dat de game in 2026 moet verschijnen

Het vervolg op de in 2023 verschenen game Lords of the Fallen wordt volgend jaar onthuld.

Dat heeft uitgever CI Games bevestigd. Afgelopen juni kondigde het bedrijf al aan dat het vervolg in ontwikkeling is, in 2026 uit moet komen en dat Epic Games de exclusieve distributierechten op pc heeft. Naast dat het spel op Epic Games Store verschijnt, komt de game ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers heeft CI Games nu nog wat meer details naar buiten gebracht, waaronder het nieuws dat het spel volgend jaar onthuld moet worden en dat de ontwikkeling van de game inmiddels volledig is gestart bij Hexworks. Daarbij wordt er "een commerciëlere grafische stijl en verhaal" aangehouden en zouden de productiewaarden zijn verhoogd. Ook moet de game wederom als singleplayer- en co-op-spel gespeeld kunnen worden.

Lords of the Fallen is al een reboot nadat in 2014 een game met dezelfde naam verscheen. De in 2023 verschenen game speelt zich duizend jaar na het origineel af in een spelwereld hebben die meer dan vijf keer zo groot is. Deze wereld is verdeeld over een wereld voor levenden en een wereld voor de doden. Naast typische rpg-elementen zoals een uitgebreid gevechtssysteem en de mogelijkheid om personages naar eigen smaak aan te passen, bevat het spel ook online co-op voor twee spelers. De gevechten in de game worden daarbij vaak met soulslikes vergeleken.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Smash Bros.-maker publiceert deze maand zijn laatste reguliere YouTube-video
Nieuws

Smash Bros.-maker publiceert deze maand zijn laatste reguliere YouTube-video

Er volgt daarna nog wel een speciale laatste aflevering

Super Smash Bros.-regisseur Masahiro Sakurai zal op 15 oktober zijn laatste 'reguliere' YouTube-video publiceren.

Eerder dit jaar kondigde hij al aan dat hij zijn laatste video al had opgenomen voor zijn YouTube-kanaal 'Masahiro Sakurai on Creating Games', waar hij sinds 2022 regelmatig tips geeft over game-ontwikkeling. De laatste reguliere video op dit kanaal zal dus ergens later deze maand volgen.

Het zal echter niet de allerlaatste video op het kanaal worden. "Ik werk ook aan een speciale laatste aflevering die daarna nog komt, dus blijf me volgen voor meer details!"

In 2022 gaf Sakurai aan deels met pensioen te gaan, maar eind vorig jaar liet hij weten toch games te blijven ontwikkelen. Hij heeft al meermaals gehint naar een nieuwe Smash Bros.-game, dus fans hopen vooral dat hij daar aan werkt - al is dat op moment van schrijven niet bevestigd.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!