Global Conflicts: educatieve game rond Palestijns conflict | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het conflict tu en Israël en de Palestijnen is een al decennia voortslepend conflict waar je als buitenstaander nauwelijks nog greep op kunt krijgen, laat staan partij in kunt kiezen. Je zou natuurlijk het boek van Joris Luyendijk kunnen lezen om jezelf wat meer inzicht in de situatie te verschaffen, voor de minder geletterden is er echter een alternatief in de vorm van Global Conflicts: Palestine.

Deze educatieve game van ontwikkelaar 'Serious Games' zet je in de schoenen van een journalist die afreist naar Jeruzalem om daar verslag te doen van de situatie. Je zult er praten met mensen van beide kampen die zullen proberen hun motieven uit te leggen. Uiteindelijk zul je zelf de krantenkoppen moeten bepalen, gebaseerd op hetgeen je gehoord hebt. Het spel zelf kiest dus geen partij in het conflict (zover mogelijk), maar als speler wordt je wel gemotiveerd erover na te denken en keuzes te maken.

De makers stellen speciale schoollicenties van Global Conflicts beschikbaar, voor 320 euro mag een school het op al zijn computers installeren. Wanneer Global Conflits: Palestine een succes is, zal een soortgelijke formule ook toegepast worden op andere conflicten in de wereld.

Een demoversie van het spel is reeds beschikbaar voor zowel pc- als Mac-bezitters. Downloaden doe je onder andere bij GamersHell of op de website van het Global Conflicts. De demo is met zijn krap 100 MB geen zwaargewicht. Hieronder is ook een trailer van het spel te bekijken die je mi chien meer inzicht verschaft in het spelconcept.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou