Geruchten over aangepaste PSP krijgen proportie | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Er gaan al langer geluiden rond dat Sony werkt aan een verbeterde versie van de PlayStation Portable. De geruchten krijgen nu echt vorm, daar Kotaku van bronnen dicht bij Sony wat sexy details over wat zij de "PSP Slim" noemen gekregen hebben.

Allereerst wordt het geen opvolger van de PSP, maar een soort versie 2.0. De hardware wordt verbeterd door onder andere een dunner design dat met een verbeterd LED-scherm komt. Het nieuwe scherm neemt niet alleen minder ruimte in, maar zorgt er tevens voor dat de batterij tot wel vier keer langer mee gaat. De UMD-diskette blijft behouden, maar er wordt wel met een nieuwe variant gewerkt die snellere laadtijden mogelijk maakt. Het interne flash geheugen wordt naar 8GB gekrikt.

Ten slotte is de veel besproken besturing onder de loep genomen en is het D-Pad verandert naar iets "dat meer op de PlayStation 3-besturing van het D-Pad lijkt." Sony zelf strubbelt volgens de bronnen nog met de vraag of er een camera in de PSP meegeleverd moet worden, maar afgaande op het nut daarvan hopen wij dat men besluit van niet (zie de bespreking van de GoCam! voor de PSP dit weekend).

De prijs van dit alles moet rond de 170 dollar worden en de release wordt in augustus of september geschat. Meer informatie, zoals een officiële naam, krijgen we tijdens de E3. Oh joy!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou