Geheel nieuwe Contra-titel aangekondigd voor DS | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Voor het eerst sinds 1992 zal er een geheel nieuw, tweedimensionaal deel in de Contra-reeks van Konami verschijnen. Contra 4 is een direct vervolg op Contra III: The Alien Wars voor de SNES en zal voor de Nintendo DS verschijnen. Het spel speelt zich af twee jaar na de gebeurteni en uit het derde deel en brengt nieuw buitenaards kwaad ten tonele: Black Viper. Bill Rizer en Lance Bean worden in Contra 4 bijgestaan door de twee huurlingen Mad Dog en Scorpion.

Contra 4 maakt gebruik van beide schermen om de actie op weer te geven, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Sonic Rush. Deze weergave zou onder andere moeten leiden tot spectaculaire eindbazen die zich over de twee schermen verspreiden. Je zult je nog steeds al springend en schietend door de omgeving bewegen, waarbij de nieuwe grijphaak goed van pas zal komen. Hiermee kun je jezelf vastklampen aan bepaalde punten in de omgeving, om bijvoorbeeld op een verderop gelegen plek te komen of vijandige aanvallen te ontwijken.

Multiplayer is voorzien in de vorm van een coöperatieve spelmode voor twee spelers, zoals we dat van de reeks gewend zijn. Contra 4 wordt in het vierde kwartaal voor de Nintendo DS verwacht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou