Games beschadigen werking hersenen volgens onderzoek | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Onderzoek van de Taiwanese psychiater Chou Yuan-hua toont aan dat games de werking van de hersenen schade toe kan brengen. Volgens Yuan-hua heeft het spelen van games invloed op de doorbloeding van de hersenen. Gamen zou een significante afname van de bloedtoevoer naar de hersenen tot gevolg hebben. Hoe gewelddadiger de games zijn, des te kleiner is de toevoer.

De verminderde bloedtoevoer heeft weer gevolgen voor de werking van bepaalde delen van de hersenen. Onder andere de aansturing van emoties en het leren van nieuwe zaken wordt aangetast, aldus het onderzoek. Hetzelfde bloedtoevoerstramien is volgens Yuan-hua waar te nemen bij schizofreniepatiënten en mensen die aan depre ies lijden.

Matt Packham van PCWorld relativeert het onderzoek door te stellen dat alleen dit onderzoek totaal niets zegt. De vraag is namelijk of dit effect ook bij andere activiteiten optreedt. Wanneer ook boeken, televisieseries en films meegenomen worden in dusdanig onderzoek is de 'slechte' werking van games vast te stellen.

Met dank aan *D4rKy* voor het melden van dit nieuws.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou