Gamer.nl Games Convention 2007 Awards - deel 2 | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Op de Games Convention in Leipzig heeft de Gamer.nl-crew anderhalve dag lang nog-stop games gespeeld en gezien. De afgelopen tijd heb je al een aantal previews kunnen lezen van games die we gecheckt hebben en er zullen nog een aantal artikelen volgen over de absolute toppers van de komende tijd. Maar, zoals het hoort bij een grootse show zoals deze, hebben we met de crew ook een lijst samengesteld van de hoogte- en dieptepunten uit Leipzig. Vandaag deel twee van de feature.Door Philip Cremers, Matthijs Hannink, Ronn Perdok, Yarno Ritzen en Peter Zeilstra

Beste ontwikkelaar - Nintendo

Nintendowas niet enkel verantwoordelijk voor het neerplanten van zowat de meestrustgevende stand op de Games Convention, de Japanse ontwikkelaar had algemeengezien ook het vetste aanbod aan speelbare titels mee naar Leipzig gebracht. Zokonden we knallen met Metroid Prime 3: Corruption, een galactisch avontuur inSuper Mario Galaxy beleven en onze sportiviteit testen tijdens een potje WiiFit. Zelfs eeuwige favoriet Link was aanwezig op de beursvloer met The Legendof Zelda: Phanthom Hourgla waarnaast het reactiespel Vision Training voor deDS ook op de nodige aandacht kon rekenen.Het isduidelijk dat er nog een hele hoop leuke games voor de Wii en de DS in hetverschiet zijn. Aan de ene kant hebben we de typische, steeds terugkerendeproducten van Nintendo terwijl het bedrijf aan de andere kant nog steeds eennieuw publiek probeert aan te spreken met het introduceren van dingen als hetBalance Board en de nieuwe Touch Generation games. Wij waren onder deindruk, vandaar dat Nintendo van ons dan ook een spreekwoordelijke pluim inhaar achterste krijgt!Runner-up ontwikkelaar: EA

Velen van jullie hadden hier ongetwijfeld een andere keus verwacht. Wie beloont immers de grote uitmelker EA? Nou, afgaande op hun line-up, lijkt men gestaag van hun beruchte gedrag af te stappen. Iedere game in hun line-up heeft potentie, inclusief de standaard vervolgen. Bovendien brengen al hun games echt iets nieuws en intere ants. Met games als Need for Speed: ProStreet, Burnout Paradise, Army of Two, Battlefield: Bad Company, Spore, Skate, Crysis, Half-Life 2: Orange Box en zelfs FIFA 08 in de gelederen, kun je haast niet fout gaan.

Teleurstelling - The Club

Nadat we depresentatie van The Club hadden gezien bleven we met een vies gevoel in de maagzitten. Was dit nou de game waar sterontwikkelaar Bizzare Creations (o.a.Project Gotham Racing) al zo lang aan bezig was? Het zag er allemaal nogal dofen grijs uit, terwijl de gameplay liet uitschijnen dat meer dan een beetjedoelloos knallen er niet zal inzitten. Akkoord, The Club zou goed kunnen dienenom je na een dag hard werken even af te reageren, maar of het schijfje op diemanier lang in je console zal blijven zitten is nog maar de vraag.Bovendienbevat het spel geen noemenswaardige verhaallijn, blijkt er niets van deomgeving stuk te kunnen gaan en zagen bepaalde animaties er tijdens depresentatie nog wat vreemd uit. Er is nog tijd om het spel op te poetsen enbepaalde aspecten te verbeteren, maar wij hebben op dit moment niet veelvertrouwen in The Club.

Runner-up teleurstelling - Mi en van interviews

Het mooie van een beurs als de Games Convention is dat dégrote namen uit de gamesindustrie aanwezig zijn en je eindelijk je prangendevragen kunt stellen aan personen waar je best wel veel bewondering voor hebt.Onze Michiel heeft bijvoorbeeld met de man achter Resident Evil 4 gepraat enhij staat zelfs met levende legende Hideo Kojima op de foto. Dat soort dingenzijn voor liefhebbers, zoals wij van de crew dat zijn, erg bijzonder.Een grote beurs is een perfecte mogelijkheid om aan personenachter games intere ante vragen te stellen. We hadden een afspraak met MarkRein, grote man van Epic en één van de breinen achter Unreal Tournament,waarbij we een video-interview zouden houden en dit posten op Gamer.nl. Nietdus. Toen de al verplaatste afspraak plaats zou vinden, kon Mark niet meer. Wehadden al een uur gewacht en intu en aardig wat intere ante vragen bedacht.Grant Collier dan, de persoon die de Call of Duty-serie leidt. Na twee keer deafspraak verplaatst te hebben, ging het alsnog niet door. De heer Collier wasopeens weg, terwijl Peter en ik met geduld gewacht hebben en een aantal goedevragen bedacht hebben. Op zo'n moment is het vreselijk frustrerend dat je op jeprangende vragen geen antwoord krijgt en dat je jullie, trouwe lezers, niet deinformatie biedt die je zou willen bieden.

Gelukkig liepen we Hideo Kojima wel tegen het lijf, in tegenstelling tot enkele andere grote namen in de industrie

Beste game - RockBandNatuurlijk zijn we almaanden verslaafd aan Guitar Hero II, maar nu gaat ontwikkelaar Harmonix tochecht even vijf stappen verder. Rock Band was gewoon geniaal. In de tourbus waarde game getoond werd mochten we zelf plaatsnemen achter de instrumenten. Metdrie man speelden we Learn to Fly van de Foo Fighters. Gitaar, ba gitaar endrums liepen allemaal vloeiend (ahum...) door elkaar heen tijdens onzerockse ie. Natuurlijk kenden we het zingen en gitaar spelen al van Singstar enGuitar Hero. Het zijn dan ook de drums die de grootste uitdaging zullen zijn inRock Band. We twijfelen er echter niet over dat Rock Band iedereen van zijnstoel gaat blazen, want deze game gaat gewoon keihard kont schoppen. VergeetSingstar, vergeet Mario Party, vergeet Dance Dance Revolution en vergeet GuitarHero. Rock Band gaat de ultieme party worden. Dit wordt een must-buy vooriedereen. Runner-up bestegame - PrototypePrototypetilt het free-roaming-genre naar nieuwe hoogten. De game is praktisch gezienCrackdown in het kwadraat. Jij speelt Alex Mercer, een man die kantransformeren in vijanden en vervolgens ook hun mogelijkheden overnemen. Zo kunje als generaal een bombardement bevelen. Verwacht veel meer van dit soortpersonages met ieder hun eigen mogelijkheden. De game speelt zich af in hartjeManhattan, dat geïnfecteerd en vol chaos is. Bovendien kun je de hele gameonline co-operatief spelen.Meest opvallendeafwezige - Super Smash Bros. Brawl

Ok, het stond natuurlijk niet 100% vast dat de game op zou duiken bij Nintendo,maar er heerste toch wel enige hoop. Afgaande op de Smash Bros. Dojo, waardagelijks nieuwe updates over de game geplaatst worden, lijkt de game al in eenvergevorderd stadium te zijn. Zodanig dat de game in principe al speelbaar zoumoeten zijn. Helaas richtte Nintendo zich qua traditionele games puur op hunline-up voor de rest van dit jaar. De enige getoonde titel die volgend jaar paszal verschijnen, is Wii Fit.

Wanneer kunnen we dan wel voor het eerst met de nieuwe Smash Bros spelen?Hopelijk dan op de TGS. We moeten er toch een keer achter komen hoe de game nouspeelt met de nieuwe bedieningsmethodes, wat voor multiplayer opties aanwezigzijn en hoe al die karakters dit keer aanvoelen. Men heeft met Smash Bros eenreputatie hoog te houden als één van de beste en meest competitievemultiplayergames op de consoles, dus dat voelen we dan liever zo snel mogelijkaan de tand.

Runner-up meestopvallende afwezige - Square EnixAkkoord, Square Enix was weldegelijk op de Leipzig Games Convention aanwezig, maar op zo'n beschamendemanier dat je makkelijk voorbij de populaire Japanse RPG-bakker kon gelopenzijn. Geen trailer van Final Fantasy XIII, geen Kingdom Hearts aankondiging,geen speelbare versie van Crisis Core: Final Fantasy VII. Kortom, een grotekans verkeken voor alle aanwezigen die hoopten op het testen van wat lekkere roleplaying gamesGrootsteverra ing - BorderlandsUit het niets was daar danBorderlands, de game van ontwikkelaar Gearbox. Holy shit, wat waren we onder deindruk van het spel dat we te zien kregen. Deze enorm uitgebreide shooter werdvoor het eerst getoond in Leipzig en developer Gearbox lijkt nu al één van detoppers van de komende jaren in handen te hebben. Op een planeet aan de randvan het universum speel jij als een bountyhunter die het opneemt tegen monstersen anders gespuis. Bereid je voor op meer dan 500.000 (!!!) wapens en co-opvoor vier personen. De game is pas 18 maanden in ontwikkeling en helaas moetenwe nog eens minimaal anderhalf jaar wachten voordat de game gereleased wordt.Maar wanneer je met zo weinig materiaal al zo'n indruk weet achter te laten danweet je dat het wel goed gaat komen met deze game.Runner-up grootste verra ing -Alone in the Dark: Near Death Investigation

Nog niet voltooid, maar wel zeker indrukwekkend was Alone in the Dark: Near Death Investigation. Met een demo-level werd gedemonstreerd hoe uitgebreid de interactiviteit met de omgeving en vijanden wel niet zou worden. Het horror-element kwam niet echt naar voren, maar met de interactiviteit gaat het zeker goed komen. Of je nou een stoel in de fik zet en gebruikt als slagwapen, of een flesje benzine omwikkelt met tape en gebruikt als sticky bomb, alles kan worden gebruikt om op originele manieren een vijand te verslaan of een puzzel op te lo en. Combineer de schier oneindige hoeveelheid combinaties die je kunt maken met items met een zeer vloeiende besturing en het mag als geen vera ing komen dat deze game ons heeft geïmponeerd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou