First Impression - Eternal Sonata - ( Trusty Bell: Chopin's) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Tu en alle shooters en racegames is een ander genre wel weer eens lekker. Het rpg aanbod neemt toe maar de rpg's die in de afgelopen periode uitkwamen gaven mij geen gevoel van " ja de x360 heeft ook ontzettend goede rpg's " . Het is uiteraard puur subjectief , waar ik Blue dragon niet zag zitten en mij bij two worlds vooral ook richtte op de eerder niet zo positieve review van gamer.nl.

Genoeg met de inleiding, Eternal Sonata gaat erover dat Fraçois Chopin in zijn laatste droom deelneemt aan een sprookjes wereld. Een wereld waarvan ik kwa verhaal en diepte nog niet veel heb vernomen. Maar het is wel een wereld die draait om muziek. Zo is het tijdens de turnbased gevechten zo dat je een aanval van de tegenstander kan blokkeren als je op het moment van een bepaalde toon op "b"drukt. Ook zul je tijdens het spel vermaakt worden met muziek van Motoi Sakuraba. Degene die ook achter de muziek van Baiten Kaitos staat.

In het spel speel je onder andere met de virtuele Chopin maar ook met een aantal andere characters, wat het spel gemeen heeft met de andere rpg's is dat je characters sterker worden en dat je steeds meer dingen oplost in de fantasie wereld. Wat het spel naar mijn mening uniek maakt is dat je ondertu en ook nog van alles leert over de echte Chopin. Informatieve tu en filmpjes begeleid door zijn muziekale stukken.

Waar ik er in de afgelopen jaren nogal eens geirriteerd door was geraakt dat muziek steeds meer een ondergeschoven kindje is geworden, laat Eternal Sonata zien hoe goed muziek kan zijn voor een spel. Motoi Sakuraba zorgt voor mooie muziek themes en af en toe hoor je ook nog wat van Chopin. De gameplay bestaat uit turn based gevechten waarbij je wel van te voren in een overworld je vijanden kan opzoeken of omzijlen.

Eternal Sonata laat zich tot slot ook vooral spelen als een heerlijk ontspannen rpg, zo ben je naar 3 uur gears of war of halo 3 moe, wordt je slaperig van C&C zorgt Eternal ervoor dat je gewoon nog even doorkan gaan. Eternal Sonata is 'de'game voor degene die vindt dat muziek een belangrijke rol hoort te spelen in een game, de verhaallijn, de achtergrond mbt chopin en de fantasie wereld die soms wat lijkt op FF X maken het tenslotte helemaal af.

- Deze impre ie is geba eerd op c.a 4 uur ES , als ik hem uitgespeeld heb zal er uiteraard ook een review volgen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou