Fallout 3 komt tegelijk uit op consoles en PC | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Fallout 3 zal tegelijk op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 uitkomen. De bedoeling van Bethesda is dat er geen vertraging komt tu en de uitgave van de verschillende versies voor de platformen.

Gisteren gaf Bethesda nog aan zelf haar games uit te gaan geven in Europa. Todd Howard, de producer van Fallout 3 ziet zijn nieuwe game als een echte 'genre-mixer'. "Ik zie RPG's als games die veel genres combineren, je kan er feitelijk alles mee. Je kan er actie in stoppen, puzzels, wat je maar wilt. Als je een shooter maakt vraag je je niet af of de speler ook kan trouwen en kinderen kan krijgen. Met een RPG ligt dat anders. Het kan er uit zien als een shooter, maar de game alleen daar op baseren zou zonde zijn."

Daarnaast gaf Todd Howard aan dat de ontwikkelaars zijn beïnvloed door verschillende bronnen, zoals Cormac McCarthy's verhaal The Road. "The Road is fantastisch en kwam in het midden van onze ontwikkelingsfase in de winkels, dus het werd een belangrijk inspiratiepunt voor ons." The Road gaat over een vader en zijn zoon die een onbekende ramp overleven waaraan het grootste gedeelte van de mensheid is gestorven. "We keken ook naar diverse post-nucleaire films, sommigen erg onrustwekkend, films die over Hiroshima gaan bijvoorbeeld. Het gaf ons een goed idee van hoe nucleaire vernietiging er uit ziet. We keken ook naar hoe mensen overleven en hun leven na een dergelijke ramp weer opbouwen."

Fallout 3 zal ergens aan het einde van dit jaar uit moeten komen en dus tegelijk op de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou