Eerste foto's Resident Evil: Welcome to Raccoon City verschenen
Nieuws

Eerste foto's Resident Evil: Welcome to Raccoon City verschenen

IGN heeft de eerste foto's van Resident Evil: Welcome to Raccoon City gedeeld, de aankomende gamefilm.

In de foto's zijn Kaya Scodelario als Claire Redfield en Avan Jogia als Leon S. Kennedy te zien, hoofdpersonages uit de gamefranchise. Ook worden onder andere Chris Redfield en Jill Valentine afgebeeld.

"Deze film heeft niks te maken met de vorige franchise", vertelt regisseur Johannes Roberts in een interview met IGN. "Dit ging volledig om terugkeren naar de games en een horrorfilm maken, in tegenstelling tot de vorige sci-fi-actiefilms."

Ook vertelt Roberts dat hij is geïnspireerd door de remake van Resident Evil 2 uit 2019, en films als The Exorcist en The Shining. Welcome to Raccoon City is dan ook volledig in het donker opgenomen.

De film draait op 3 december in de bioscoop.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Smash Bros.-maker publiceert deze maand zijn laatste reguliere YouTube-video
Nieuws

Smash Bros.-maker publiceert deze maand zijn laatste reguliere YouTube-video

Er volgt daarna nog wel een speciale laatste aflevering

Super Smash Bros.-regisseur Masahiro Sakurai zal op 15 oktober zijn laatste 'reguliere' YouTube-video publiceren.

Eerder dit jaar kondigde hij al aan dat hij zijn laatste video al had opgenomen voor zijn YouTube-kanaal 'Masahiro Sakurai on Creating Games', waar hij sinds 2022 regelmatig tips geeft over game-ontwikkeling. De laatste reguliere video op dit kanaal zal dus ergens later deze maand volgen.

Het zal echter niet de allerlaatste video op het kanaal worden. "Ik werk ook aan een speciale laatste aflevering die daarna nog komt, dus blijf me volgen voor meer details!"

In 2022 gaf Sakurai aan deels met pensioen te gaan, maar eind vorig jaar liet hij weten toch games te blijven ontwikkelen. Hij heeft al meermaals gehint naar een nieuwe Smash Bros.-game, dus fans hopen vooral dat hij daar aan werkt - al is dat op moment van schrijven niet bevestigd.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Mario + Rabbids- en Red Read Redemption-makers richten nieuwe studio Day 4 Night op
Nieuws

Mario + Rabbids- en Red Read Redemption-makers richten nieuwe studio Day 4 Night op

Eerste game is gebaseerd op een nieuwe IP

Mario + Rabbids-regisseur Davide Soliani heeft samen met andere voormalige werknemers van Ubisoft Milan de ontwikkelstudio Day 4 Night opgericht.

Soliani vertrok afgelopen zomer al bij Ubisoft en nu is dus duidelijk dat hij een nieuwe studio is begonnen. Andere werknemers die met hem mee zijn gegaan zijn onder andere Mario + Rabbids-producenten Cristina Nava en Gian Marco Zanna, Mario + Rabbids-ontwerper Luca Breda en Red Dead Redemption-schrijver en -hoofdontwerper Christian Cantamessa.

Day 4 Night heeft een eerste financieringsronde gehad waarbij het onder andere investeringen van uitgever Krafton - dat onlangs nog Tango Gameworks opkocht - en 1Up Ventures, het bedrijf van Xbox-medebedenker Ed Fries, heeft veiliggesteld. Het team werkt vanuit vestigingen in Los Angeles en Milaan.

Soliani en Cantamessa hebben samen de regie over een game gebaseerd op een nieuwe IP. Fries noemt de game "het meest creatieve dat ik in lange tijd heb gezien", maar veel meer is er niet over bekend. In een statement meldt de studio dat het "nieuwe content wil creëren dat de grenzen van verhaalvertelling en gameontwerp verlegt".

"Wat we bij Day 4 Night maken is een uiting van alles wat we altijd al als speler hebben willen ervaren: plezier, avontuur, poëzie, actie, verwondering en het genot van samenwerken met vrienden", aldus Soliani. "Het is een wiegelied voor mijn ziel, een serenade aan onze industrie, het creëren van magie en de waanzin van het uit het niets creëren van nieuwe werelden. Het is een verhaal over overwinningen, uitdagingen, dromen en het verlichten van het pad dat we samen bewandelen."

Soliani werkte 25 jaar bij Ubisoft Milan en stond aan het hoofd van de ontwikkeling van Mario + Rabbids Kingdom Battle en vervolg Sparks of Hope. Hij kreeg nog meer bekendheid toen hij tijdens de onthulling van eerstgenoemde game op een E3-persconferentie in tranen uitbarstte omdat hij zo blij was aan een Nintendo-IP te kunnen werken.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Nieuwe Star Wars Outlaws-patch nu beschikbaar
Nieuws

Nieuwe Star Wars Outlaws-patch nu beschikbaar

Verbetert onder andere de besturing en camera van de speeder

Ubisoft heeft een nieuwe update voor Star Wars Outlaws uitgebracht waarmee diverse verbeteringen worden doorgevoerd.

Title Update 2 is nu beschikbaar op PS5 (3,8GB), Xbox Series (4,71GB) en pc (5,6GB), en heeft volgens Ubisoft als hoofddoel om de camera wanneer spelers op de speeder zitten te verbeteren. Ook de besturing van de speeder zelf zou nu beter aanvoelen.

Ook worden er diverse andere verbeteringen doorgevoerd die volgens Ubisoft het avontuur vloeiender laten verlopen. Zo zijn de stealthmissies nog verder aangepast - eerder werden deze missies al als oneerlijk bestemd, ook door Ubisoft zelf.

Verder zijn er aanpassingen gemaakt aan de stabiliteit en prestaties van de game, zijn de animaties van Kay verbeterd en zijn er diverse bugs opgelost. De volledige patch notes zijn hier te vinden.

Star Wars Outlaws was de afgelopen weken veel in het nieuws omdat Ubisoft toegaf dat de game beneden verwachtingen verkocht. Volgens geruchten zijn er ongeveer een miljoen exemplaren van de game verkocht in de eerste maand van release. Ubisoft beloofde dan ook de game met patches te blijven verbeteren.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!