Eerste details rond Wiiware Final Fantasy duiken op | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Wiiware is een toekomstig downloadkanaal waarop we heel wat nieuwe spelletjes voor de Wii terug zullen vinden. Eentje daarvan zal Final Fantasy Crystal Chronicles: Litte King and the Promise Country worden, een game van Square Enix die qua verhaallijn zal plaatsvinden na de gebeurteni en uit het originele Final Fantasy Crystal Chronicles voor de Gamecube.

Spelers zullen de rol aannemen van Leo, een kleine koning die deel uitmaakt van de Clavat, het menselijke ras uit de Crystal Chronicles-reeks. Een verzameling magische kristallen zorgt ervoor dat de kleine koning door het leven gaat als "The Architect". Deze titel wil inhoudelijk zeggen dat het de speler zijn taak is om het land terug op te bouwen tot een mooi, welvarend koninkrijk.

Om dingen te maken heb je echter elemental skills nodig, vaardigheden die in kerkers te vinden zijn. Leo zal deze echter niet zelf gaan zoeken, je moet onderzoekers aanstellen die in jouw plaats op pad vertrekken. Je onderzoekers moeten trouwens ook voorzien worden van het nodige wapentuig, zo'n kerker is namelijk niet de meest veilige plaats die je je kunt inbeelden.

Inwoners voorzie je van allerlei dingen door gebouwen uit de grond te stampen waarin voorwerpen gemaakt worden. Zo is het mogelijk om een wapensmid te bouwen die het volk toegang verschaft tot wapens. Je kunt er ook voor kiezen om een magische school op te starten waar mensen zich kunnen laten klaarstomen tot magiërs. Hoeveel verschillende beroepen er uiteindelijk in het spel te vinden zullen zijn is nog onbekend.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Little King and the Promise Country zal in maart in Japan voor 1500 Wii Point (zo'n 15 euro) beschikbaar zijn. Op dit moment is het nog steeds niet zeker of Square Enix het spel ook naar Europa zal brengen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou