Eerste details omtrent Fallout 3 beschikbaar | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Onlangs is het magazine Game Informer in de Amerikaanse winkelsverschenen met daarin de eerste informatie omtrent Fallout 3. Het wasnatuurlijk een kwestie van tijd voordat het gros van de informatie ookop internet te vinden zou zijn. Fallout-fans staan namelijk zeerargwanend tegenover de nieuwe ontwikkelaar van de reeks, BethesdaSoftworks, dat enkele ingrijpende veranderingen in de game aangebrachtheeft.

We wisten al dat Fallout 3 geen gebruik meer zal gaanmaken van het isometrische bovenaanzicht. Dit heeft plaats gemaakt vooreen first-person camerastandpunt zoals we dat ook kennen uit Oblivion.Niet verbazingwekkend, want Fallout 3 maakt gebruik van een betereOblivion-engine.

Het gevechtsysteem was een ander heikel punt.De oorspronkelijke Fallout-games waren allemaal turn-based. Bethesdaheeft echter gekozen voor een mix van turn-based en real-time voorFallout 3. De gevechten zijn in principe real-time, maar kunnen op elkmoment gepauzeerd worden. Dit systeem wordt door Bethesda Vault-tec A isted Targeting System (V.A.T.S.)genoemd en laat spelers toe tijdens het pauzeren in alle rust eenbepaald doelwit te selecteren. Hiervoor zijn wel actiepunten nodig, diena enige tijd terug genereren. In tu entijd kun je nog wel gewoon real-time first-person shooter-achtige mode onder vuur nemen.

Zoals we dat van Bethesda gewend zijn, gebeurt het aanmaken van je personage niet via een saai menuscherm. Het spel begint met je geboorte en de dood van je moeder, waarna je vader je DNA gaat analyseren. Hier kun je de eigenschappen van je personage bepalen. Het S.P.E.C.I.A.L. systeem van de eerste twee Fallout-games blijft behouden.

In Fallout 3 ga je nog alleen op pad. Er zijn wel NPC's, maar je kunt deze niet bij je party voegen. Het spel kent minstens negen verschillende eindes en een level cap van 20. Goed om te weten: het vreemde systeem van levelscaling zoals dat in Oblivion aanwezig was, zit niet in Fallout 3. Ga je dus een verkeerd gebied binnen, dan tref je daar enorm sterke monsters die je pas later in de game aan zult kunnen. Je hebt veel vrijheid in je manier van aanpak; je kunt voor de keiharde actie kiezen, maar ook subtieler te werk gaan. Kies je voor de actie, dan staat je flink wat blood and gore te wachten.

De teaser-trailer van Fallout 3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou