EA kondigt komisch boksspel FaceBreaker aan | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Electronic Arts heeft FaceBreaker aangekondigd, een bok pel met een cartoony uiterlijk. Blijkbaar was het niet genoeg voor ze om het beste realistische bok pel van de wereld (Fight Night) in handen te hebben. Immers, humor is niet het sterkste punt van die serie.

EA Canada, waar men tegenwoordig bezig is met de Fight Night-franchise, is op dit moment FaceBreaker aan het ontwikkelen. Het gaat er dan ook letterlijk om je tegenstander's gezicht te breken ("real-time gezichtsvervorming", aldus EA). Je kan aan de haal gaan met karakters als Molotov (een grote Rus die vuil vecht) en Romea (een latino die ritmisch er op los knalt). Daarnaast kan je je eigen foto's uploaden en de game zal het ongeveer namaken zodat je met jezelf kan vechten.

Het is zeker niet onterecht om onder de indruk te zijn van de vernieuwing en uitdagingen die EA aangaat de laatste jaren. FIFA wordt een steeds betere voetbalgame, Burnout is een nieuwe weg ingeslagen, games als Crysis en Spore komen ook onder de naam van de Amerikaanse softwaregigant uit. FaceBreaker is weer zo'n voorbeeld van het unieke karakter dat EA tegenwoordig in haar games wil stoppen... ware het niet dat dit ons wel erg doet denken aan de (vooral op de Dreamcast populaire) Ready 2 Rumble Boxing. Echter, het verbrijzelen van gezichten is wel degelijk nieuw.

FaceBreaker heeft nog geen releasedatum, maar komt in ieder geval uit op de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou