Duitsland maakt wet tegen geweld in games nog strenger | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In Duitsland zijn al menig maal games verboden, van de markt gehaald of veranderd om zo de Duitse kinderen niet in aanraking te brengen met virtueel geweld. Men gaat bij onze oosterburen vanaf nu echter nog een stapje verder.

Men is het in Duitsland eens geworden over een nieuwe wet voor media (waaronder dus games vallen), die er voor zorgt dat er veel kritischer naar geweld in films, games en op televisie gekeken moet worden. Was het in Duitsland eerder al zo goed als verboden om geweld om het geweld zelf te verkopen, nu zullen alle media die afhankelijk zijn van realistisch geweld behoorlijk wat restricties krijgen. Dergelijke games worden niet verboden, maar krijgen wel dusdanig veel grenzen opgelegd dat vele uitgevers die moeite niet meer zullen doen om het uit te brengen.

Slecht nieuws dus voor Duitsland, maar ook wij in Nederland kijken zenuwachtig naar deze nieuwe situatie. Landen als Duitsland (en Frankrijk) willen immers zoveel mogelijk wetgeving gelijk zien in landen die lid zijn van de Europese Unie. Is het mogelijk dat Nederland eenzelfde lot staat te wachten, of is Duitsland toch de vreemde eend in de bijt?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou