Dual Shock 3 officieel bevestigd, komt in de lente | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Door de hardnekkige geruchten en keiharde bewijzen wisten we het eigenlijk al lang, maar Sony heeft het nu eindelijk bevestigd: de Dual Shock 3-controller voor de Playstation 3. Deze controller is in alles gelijk aan de SIXAXIS-controller die nu bij de Playstation 3 geleverd wordt, met uitzondering van de Rumble-functie natuurlijk. Deze functionaliteit werd niet in de controller verwerkt vanwege een rechtszaak tu en Sony en de patenthouder Immersion, maar bleek een groot gemis voor veel gamers.

De Dual Shock 3 controller zal in november in Japan op de markt komen, maar helaas pas in de lente van 2008 in Europa. Tegen die tijd zijn er wel tal van titels die de Dual Shock 3 zullen ondersteunen, waaronder Metal Gear Solid 4, Devil May Cry 4, Haze, Burnout Paradise, FIFA 08, A a in's Creed en Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction. Ook bestaande titels als Motorstorm, Resistance en F1 zullen de Dual Shock 3 ondersteunen, al moet je daarvoor wel een patch downloaden. Opvallend is dat sommige reeds verschenen titels geen update nodig lijken te hebben, zoals The Darkne .

Bekijk de volledige lijst met Dual Shock 3-ondersteunende games hier. Het lijkt erop dat de je oude SIXAXIS-controller volgende lente met een gerust hart kunt opbergen in inruilen voor een aantal Dual Shock 3-exemplaartjes.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou