Dit willen we zien in Assassin’s Creed 2020 - Vikingen vs. Romeinen
Nieuws

Dit willen we zien in Assassin’s Creed 2020 - Vikingen vs. Romeinen

Assassin’s Creed slaat dit jaar over, maar in 2020 kunnen we ongetwijfeld een nieuw deel verwachten. De geruchtenmolen draait nu alvast op volle toeren. Naast gelekte conceptarts wijst vooral href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/toekomstige-assassins-creed-draait-mogelijk-om-vikingen/" rel="noopener noreferrer" style="" target="_blank">een geruchtmakende easter egg</a> in The Division 2 op een Scandinavische setting ten tijde van de Vikingen. Ook andere settingen worden gesuggereerd. Wat willen wij eigenlijk zien in de volgende Assassin’s Creed en welke setting achten wij het meest geschikt? We zetten de feiten op een rij, maar laten ook zeker onze fantasie de vrije loop.

Mocht het volgende deel inderdaad Assassin’s Creed Ragnarok of Kingdom heten, dan zou het niet de eerste keer zijn dat we Vikingen in de serie tegenkomen. Hoewel Scandinavië in de games nog onontgonnen gebied is, worden de Vikingen wel aangehaald in de boekenserie Assassin’s Creed: Last Descendants. Hierin is in ieder geval vastgesteld dat er voorlopers van de Assassins eind jaren 900 aanwezig waren in Zweden. Zij hadden connecties met koning Erik IV van Zweden en in dat boek is beschreven dat Harald Bluetooth (inderdaad, naar hem werd die draadloze verbinding vernoemd, zij het wel duizend jaar later) in het bezit was van een Piece of Eden.

©GMRimport

Verover de Noordzee

Qua setting zou het tijdperk perfect zijn. Al sinds Assassin’s Creed 3 speelt scheepvaart een grote rol in de serie en de Vikingen deden natuurlijk niet anders. Zij bevonden zich uiteraard vooral in Noorwegen, Zweden, Denemarken en IJsland, maar voerden ook veel strijd met de Engelsen en veroverden ook stukjes van Engeland. Verder bestreken zij eigenlijk de gehele kust van de Noordzee; van Rusland tot Spanje. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe het hele gebied rondom de Noordzee het decor vormt voor een nieuwe Assassin’s Creed, zoals de Egeïsche Zee het toneel vormde voor Odyssey. Rond die tijd verspreidde ook het christendom zich naar Scandinavië, daar kan Ubisoft vast ook mooi op inhaken. De geruchten die de ronde deden waren weliswaar zo nep als een briefje van €4,95, het is ook niet meer dan een logische gok over hoe de geschiedenis gebruikt kan worden. Grote kans dat er zomaar per ongeluk delen van waar zijn.

Een andere (werk)titel die circuleert, is Assassin’s Creed Legion. In dat geval zou het spel zich ten tijde van het Romeinse Rijk afspelen. Ook die setting kunnen we ons levendig voorstellen, maar misschien iets té levendig. In Origins zaten al Romeinen, en qua ambiance, architectuur en zelfs het klimaat ontlopen de Griekse oudheid uit Odyssey en de Romeinse oudheid elkaar niet heel erg veel. Aan de andere kant zou Legion een logisch, verbindend deel kunnen zijn dat Origins en Odyssey aan elkaar verbindt, als een soort trilogie over het ontstaan van de Assassins. Vergeet ook niet dat Those Who Came Before vooral Romeinse namen hebben, zoals Minerva, Jupiter en Juno. Het is daarom eigenlijk onvoorstelbaar dat er nog nooit een Assassin’s Creed zich juist in die tijd heeft afgespeeld.

©GMRimport

Meer vrijheid

Beide settingen zien we dus wel gebeuren, al hebben de Vikingen onze voorkeur, puur voor de diversiteit. Assassin’s Creed-games hebben immers snel de neiging om op elkaar te lijken en een radicaal andere setting zou de serie daarom wel ten goede komen. De Viking-setting leent zich bovendien veel beter om van Assassin’s Creed nóg meer een RPG te maken. Odyssey schurkte er al tegenaan, door je zelf te laten kiezen aan wiens zijde je vocht en door bepaalde keuzes in het verhaal te laten maken, maar de vastgelegde geschiedenis bleef nou eenmaal leidend. We weten hoe de Peloponnesische Oorlog (grofweg) verliep en wie er wanneer doodging, en daar kon Odyssey niet te veel van af wijken. Ook over de Romeinse tijd is natuurlijk heel veel vastgelegd. Germaanse volkeren waren daar over het algemeen veel minder sterk in. Hun verhalen werden vooral mondeling overgeleverd en dus verdraaid, vervormd en vermengd. Het is ook precies daarom dat we exact weten in welke goden de Grieken en de Romeinen geloofden, maar dat de Germaanse goden een stuk vager zijn. Dat zou Ubisoft dus nét wat meer speelruimte geven om een eigen verhaal te vertellen en de spelers meer vrijheid te geven dan in Odyssey.

©GMRimport

Tot slot passen de Vikingen als je het ons vraagt beter bij de nieuwe, avontuurlijke koers van Assassin’s Creed. Sinds Origins draait de serie veel meer om zelf het land te verkennen. Odyssey had zelfs een modus waarin je zelf op zoek moet naar je doelen en niet meer met pontificale questmarkers kinderlijk aan de hand wordt genomen. De Romeinen hadden (wederom) alles best goed gedocumenteerd en wisten vrij goed hoe hun rijk eruit zag. De Vikingen hadden dat niet, maar waren tegelijkertijd niet bang om onverschrokken gewoon in een drakkar te stappen en de woelige baren te verkennen. Het was niet voor niets de IJslandse Leif Eriksson die al een half millennium voor Columbus Amerika ontdekte!

Hoewel het geschetste Assassin’s Creed Legion verhalenderwijs misschien beter aansluit op de meest recente delen in de serie, zou een Assassin’s Creed Ragnarok/Kingdom wat gameplay betreft een hele logische volgende stap zijn. Welke setting heeft jouw voorkeur? Of denk je dat Assassin’s Creed een hele andere koers inslaat?

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Virtua Fighter 5-remaster komt aankomende winter naar Steam
Nieuws

Virtua Fighter 5-remaster komt aankomende winter naar Steam

De fighter kan in 4K weergegeven worden

Sega werkt aan een remaster van het vechtspel Virtual Fighter 5, dat ergens aankomende winter op Steam verschijnt.

Volgens het bedrijf wordt Virtua Fighter 5 R.E.V.O., zoals de remaster heet, "de ultieme editie van de legendarische game". Het spel krijgt een 4K-resolutie en verbeterde textures. Ook wordt rollback netcode ondersteund voor mensen die game op competitief niveau willen spelen.

In 2021 kwam Virtua Fighter 5: Ultimate Showdown al uit in Japanse arcades en op PlayStation 4. Dat is een opnieuw ontwikkelde versie van de fighter die op de Dragon Engine van Ryu Ga Gotoku Studio draait. Die versie van de game is echter nooit op pc uitgekomen.

Eerder deze maand liet Sega al weten een nieuwe Virtua Fighter-game in ontwikkeling te hebben. Het is niet duidelijk of daarmee deze Steam-versie wordt bedoeld, of een geheel nieuw deel.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Silent Hill 2-patch voor PS5 Pro-glitches uitgebracht, spelers ontevreden
Nieuws

Silent Hill 2-patch voor PS5 Pro-glitches uitgebracht, spelers ontevreden

Eerder werd al beloofd dat dit opgelost zou worden

Bloober Team heeft een update voor de Silent Hill 2-remake uitgebracht die volgens hen de grafische problemen die met de PS5 Pro-update zijn meegekomen oplost.

Eerder bleek al dat dat PSSR, de ai-gedreven upscaletechnologie van de PS5 Pro, er voor zorgde dat de graphics van de game soms instabiel oogden en er zogeheten 'shimmering' zichtbaar was; een soort flikkering of ruis op in-game oppervlakten.

Ontwikkelaar Bloober Team liet eerder deze week al weten dit te onderzoeken, en inmiddels is patch 1.06 uitgebracht. Deze patch zou de "grafische glitches" in de game op PS5 Pro wegpoetsen. Daarnaast worden er diverse andere bugs in zowel de PS5- als de pc-versie aangepakt. Meer informatie is hier te vinden.

Ondanks de goede bedoelingen zijn de reacties van spelers op social media niet mals. Gamers claimen dat de update diverse problemen in de PS5 Pro-versie van de game niet oplost, en dat het spel daardoor nog altijd lelijker oogt dan op een reguliere PS5.

De Silent Hil 2-remake is zoals gezegd beschikbaar op PlayStation 5 en pc. Eerder bleek nog dat de game minstens jaar console-exclusief blijft voor PS5 - vanaf 8 oktober 2025 kan de game eventueel ook op andere consoles uitkomen.

Silent Hill 2 verscheen begin dit millennium op PlayStation 2, Xbox en pc. Het wordt door velen gezien als het beste deel in de survivalhorrorreeks. In het spel reist hoofdpersonage James Sunderland af naar het stadje Silent Hill nadat hij een brief van zijn overleden vrouw ontvangt. Daar komt hij in een bij tijden surrealistisch horrorscenario terecht. Buiten de setting heeft Silent Hill 2 qua verhaal geen connecties met het eerste deel, en zijn het spel en de aankomende remake van Bloober Team dus toegankelijk voor nieuwe spelers.

Tom Kerkhof gaf een 8,5 aan de game in de Gamer.nl-review: "Silent Hill 2 is een sfeervolle en vooral getrouwe remake, die het fantastische verhaal van de klassieker uit 2001 in een modern, toegankelijker jasje steekt."

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!