Disney pompt extra miljoenen in games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Vorig jaar spendeerde Disney een slordige $100 miljoen aan de ontwikkeling van games. Dit jaar geven ze ruim $130 miljoen uit. En in 2012 zijn ze van plan om maar liefst $350 miljoen in hun games te pompen. Thomas O. Staggs, Disney's hoofd van financiën, legt uit waarom dat enorme geldbedrag nodig is.

“We schroeven onze investeringen op in video games; het is een markt met echte potentie,” aldus Staggs. “We zijn van plan om over vijf jaar jaarlijks $350 miljoen te besteden aan video games; voornamelijk voor consoles en hand-helds.”

Wat Disney echter niet helemaal lijkt te beseffen is dat veel geld (hoewel het altijd helpt) geen garantie is voor goede games. En op dat gebied loopt Disney nog altijd achter, vooral omdat de meeste Disney games in combinatie met films worden uitgebracht, wat betekent dat er maar een relatief kleine tijd is voor de ontwikkeling van spellen. Het recent uitgebrachte Pirates of the Caribbean: At World's End is hier een perfect voorbeeld van.

Disney's aankomende project is Pirates of the Caribbean Online, dat als het goed is deze zomer zal gaan verschijnen. Of we iets zullen merken van al die gespendeerde miljoenen, moeten we nog even afwachten.

Is deze jongen ook miljoenen waard?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou