Discovery Channel start woensdag met serie over games | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Vanaf aanstaande woensdag 6 juni gaat Discovery van start met een vijfdelige documentaire over videogames onder de noemer I, Videogames. Deze serie zal het verleden, heden en de toekomst van games bespreken en gaat daarbij in op de mensen, de technologie en de ideëen achter spellen.

Aflevering 1

In de eerste aflevering staat de komst van games centraal en zullen Tennis for Two, Space Invaders en Pac-Man de revu pa eren en komen Steve Ru ell, Nolan Bushnell en Ralph Baer aan het woord.

Aflevering 2

De tweede aflevering bespreekt de jaren '70 en '80 waarin de games wat complexer worden. Miyamoto introduceert Donkey Kong, Mario en Zelda en de console maken hun opmars.

Aflevering 3

De derde aflevering haakt in op het driedimensioneel maken van computerspellen zoals Castle Wolfenstein 3-D en Doom. Ook zal er worden ingegaan op geweld in games en de hele controverse die daar omheen ontstond.

Aflevering 4

De vierde aflevering zal de intelligentie van games benaderen met spellen als SimCity en Civilization. Games worden steeds meer geaccepteerd als een nieuwe en grote vorm van entertainment. Aan het woord komen Will Wright (bedenken van The Sims en Spore) en Sid Meier.

Aflevering 5

De serie sluit af met een kijkje in de MMO-keuken en andere online games. Uiteraard wordt World of Warcraft uitvoerig besproken en wordt er dieper ingegaan op de grens tu en het leven in een virtuele wereld en echte wereld.

I, Videogames wordt elke woensdagavond uitgezonden om 21:00 uur op Discovery Channel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou