Deze PS5- en Xbox Series X-games zien we graag verschijnen
Nieuws

Deze PS5- en Xbox Series X-games zien we graag verschijnen

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met de PlayStation 5 en Xbox Series X. Er zijn al een aantal games voor de next-gen consoles van Sony en Microsoft onthuld. Natuurlijk is er nog veel meer in de maak. De volgende spellen willen we dolgraag spelen!

Dit artikel is een partnerbijdrage van Bol.com in samenwerking met de redactie van Gamer.nl. Lees hier wat dat precies betekent.

De onderstaande games zijn een mengelmoes van droomprojecten en spellen waarvan we verwachten dat ze in ontwikkeling zijn. Geen van deze spellen zijn officieel aangekondigd, dus vooralsnog blijft het bij dromen.

Grootste, open werelden

Het meest populaire genre van dit moment is de openwereldgame. Ze komen in vele soorten en maten, waardoor het genre behoorlijk fris aan blijft voelen. Het spreekt dan ook voor zich dat ontwikkelaars volgende generatie gigantische open werelden blijven ontwerpen. Dankzij de extra kracht in de PlayStation 5 en Xbox Series X zijn namelijk veel gedetailleerdere spelwerelden mogelijk.

Horizon Zero Dawn 2

Het is zo goed als zeker dat het Amsterdamse Guerrilla Games aan een vervolg op Horizon Zero Dawn werkt. Na de Killzone-reeks heeft Guerrilla een nieuwe franchise om trots op te zijn. Dankzij de positieve recensies en goede verkoopcijfers is een vervolg dan ook een inkoppertje. We verwachten meer grote robotwezens om op te jagen en een nog gevarieerdere spelwereld. Het zou een beetje saai om dezelfde locaties als het eerste deel te gebruiken. De ontwikkelaar moet dus een goede, verhaaltechnische reden vinden om een nieuw gebied te introduceren. Hoe dan ook gaat het er vast prachtig uitzien op de PlayStation 5.

Watch on YouTube

Grand Theft Auto 6

De grootste openwereldfranchise is natuurlijk Grand Theft Auto. Het vijfde deel stamt alweer uit 2013, dus het wordt de hoogste tijd voor Grand Theft Auto 6! Liberty City en Los Santos zijn in de vorige twee delen van een nieuw likje verf voorzien, dus nu is mogelijk Vice City aan de beurt. De hippe strandstad is duidelijk geïnspireerd door Miami. De glooiende kust, drukbezochte discotheken en prachtige strandvilla’s zouden perfecte eye-candy zijn voor de volgende generatie consoles. Rest alleen nog de vraag in welke tijdsperiode de game zich gaat afspeelt en welke personages de hoofdrol vervullen.

Watch on YouTube

Langverwachte vervolgen op exclusieve titels

Zowel PlayStation 4 als Xbox One hebben veel interessante exclusieve games. Daar gaan we zeker een aantal vervolgen van zien op PlayStation 5 en Xbox Series X. Van laatstgenoemde console weten we al dat Halo: Infinite en Senua’s Saga: Hellblade 2 er zitten aan te komen. Verder moet het wel heel gek lopen willen er geen nieuwe delen in de Forza Horizon- en Gears of War-series verschijnen. Ook op PlayStation 5 verwachten we weer een flink aantal prachtig vormgegeven filmische games.

Watch on YouTube

Een nieuwe game van de makers van Ori

We weten dat Moon Studios, de ontwikkelaar van de Ori-games, bezig is met een nieuwe actie-adventuregame. Dit spel verschilt behoorlijk van hun vorige titels. Gezien de prachtige, sfeervolle graphics van Ori en diens vervolg, moet dat wel een game om in de gaten te houden worden. Wel kan dit spel nog even op zich laten wachten: Moon Studios is relatief klein en het spel zit nog maar in de conceptfase. We zijn razend benieuwd wat de ontwikkelaar met een ander genre weet te doen.

Watch on YouTube

Marvel’s Spider-Man 2

De in spandex uitgedoste helden uit comics zijn al jaren enorm in trek. Mede de immens succesvolle bioscoopfilms hebben daarvoor gezorgd. Van alle superhelden blijft Spider-Man verreweg het populairste personage. Er gaan dan ook al geruime tijd geruchten over een vervolg op de geweldige PS4-game Marvel’s Spider-Man. Manhattan werd in dat spel al behoorlijk realistisch neergezet. Wellicht is op PlayStation 5 de tijd rijp om de rest van New York te verkennen – of een compleet andere stad. Een rol voor aardsrivaal Venom zou ook meer dan welkom zijn. Zolang het spel de soepele gameplay uit het origineel behoudt, kan dit niet misgaan.

Watch on YouTube

God of War

De gewelddadige God of War-reeks kreeg in 2018 een tweede leven. De normaliter zo norse Kratos liet zich van zijn emotionele kant zien. Hij moest immers zijn zoontje beschermen, maar gelukkig kan Atreus ook prima voor zichzelf opkomen op het slagveld. Vooral het wapen dat Kratos in de game gebruikt – een magische hakbijl die op commando terugvliegt in de handen van de gevallen god – bleek een gouden greep. De makers hebben al laten weten dat er nog veel meer te bedenken valt in de fantasievolle, Noorse setting – zelfs het einde van God of War hint daar naar.

Watch on YouTube

Verrassingen

Bovenstaande titels gaan we zo goed als zeker zien op PlayStation 5 en Xbox Series X. Het is alleen misschien nog wel leuker om compleet verrast te worden. Er zijn talloze in de vergetelheid geraakte franchises waar we maar wat graag vervolgen op zien.

Banjo-Kazooie 3

Het wordt de hoogste tijd dat de vrolijke beer en vogel terugkeren! Banjo-Kazooie is nog altijd een van Rare’s meest geprezen franchises. De oorspronkelijke twee games zijn in HD speelbaar op Xbox One – onder andere via Rare Replay. De spin-off Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts viel bij veel gamers wat minder in de smaak, dus er mag wel eens een langverwacht vervolg op de platformgames verschijnen. Een kleurrijke spelwereld in 4K met de typische solide verzamelgameplay en Britse humor waar de games om bekend staan… onze portemonnees zijn er klaar voor!

Watch on YouTube

Bloodborne 2

Met Demon Souls en Dark Souls heeft FromSoftware een compleet nieuw genre in het leven geroepen: soulslikes. Deze spellen vragen het uiterste van je gaming skills. Je ziet het Game Over-scherm tientallen keren voorbij komen, maar opeens weet je dan tóch hoe je die pittige eindbaas overmeestert. Fans staan te springen om een vervolg op Bloodborne – zonder twijfel de meest sfeervolle soulslike. Bloodborne is misschien wel de meest geprezen PS4-exclusive ooit, dus een vervolg zou op voorhand al een succes zijn.

Watch on YouTube

Ape Escape

Op PlayStation 5 zien we dolgraag een nieuwe Ape Escape verschijnen. De kleurrijke platformreeks valt precies in een genre waar het een klein beetje aan ontbreekt op Sony’s spelcomputers. Gamers vragen dan ook al jaren om een nieuwe game in de franchise. In de Ape Escape-games probeer je een stel brutale, losgebroken apen te vangen. In combinatie met de verbeterde haptic feedback en adaptive triggers op de DualSense-controller, zou dit een geweldig platformavontuur kunnen opleveren.

Natuurlijk is het nóg leuker om compleet verrast te worden door nieuwe spellen die je niet zag aankomen. Compleet nieuwe spelwerelden en personages die je je nu nog niet eens kunt voorstellen. Hopelijk zien we naast bovenstaande droomprojecten dan ook vooral veel nieuwe franchises ontstaan op PlayStation 5 en Xbox Series X. Het worden hoe dan ook spannende tijden voor gamers!

Check hier bij Bol.com de aangekondigde games.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Neva van Gris-makers komt ook naar naar PS4 en Mac
Nieuws

Neva van Gris-makers komt ook naar naar PS4 en Mac

De game verschijnt op 15 oktober ook voor PS5, Xbox Series, Switch en pc

Neva, de nieuwe game van Gris-ontwikkelaar Nomada Studio, verschijnt op release ook voor PlayStation 4 en Mac.

Dat heeft de studio aangekondigd. Eerder werd al aangekondigd dat het spel op 15 oktober voor PlayStation 5, Xbox Series-consoles, Nintendo Switch en pc (via Steam) beschikbaar komt.

Neva wordt zoals gezegd ontwikkeld door Nomada Studio, de ontwikkelaar van het geprezen indiespel Gris. De nieuwe game combineert platformsecties, puzzels en gevechten. Het spel draait om Alba en haar band met een wolf. Samen verkennen ze een stervende wereld. Daarbij is de user interface minimaal en wordt de unieke grafische stijl van Gris voortgezet.

Hieronder kan naast de aankondigingstweet voor de PS4- en Mac-versie ook een eerder verschenen trailer van de game worden bekeken.

View post on X
Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Cameraperspectief verandert moeilijkheidsgraad in Metal Gear Solid Delta
Nieuws

Cameraperspectief verandert moeilijkheidsgraad in Metal Gear Solid Delta

Het nieuwe perspectief maakte de game in eerste instantie te makkelijk

De moeilijkheidsgraad van het aankomende Metal Gear Solid Delta: Snake Eater wordt aangepast afhankelijk van welk cameraperspectief de speler gebruikt.

Dat laat creative producer Yuji Korekado weten in een interview met Famitsu (via VGC). Hij laat daarbij weten dat mensen wanneer ze de game beginnen moeten kiezen uit de 'oude' camerastandpunt die vaststaat, en een nieuwe camera in derdepersoonsperspectief die spelers naar gelieve kunnen bewegen.

Korekado legt uit waarom dit zo is: "De moeilijkheidsgraad van de game verandert drastisch afhankelijk van het perspectief. De nieuwe camera heeft een wijder, lineairder gezichtsveld en geeft je de mogelijkheid om te schieten terwijl je beweegt, dus dat is makkelijker dan we verwacht hadden. Maar toen we de moeilijkheidsgraad naar de nieuwe camera aanpasten, werd de game met de oude camera weer te moeilijk, dus besloten we er twee aparte modi van te maken. De oude camera is vergelijkbaar met de moeilijkheidsgraad van het origineel, en de nieuwe camera geeft een nieuwe uitdaging."

De remake van Metal Gear Solid 3 werd vorig jaar voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc aangekondigd. Snake Eater speelt zich af in 1964, ver voor de andere hoofddelen in de Metal Gear-reeks. In het spel moeten spelers als een FOX-agent genaamd Naked Snake de Russische raketgeleerde Nikolai Stephanovich Sokolov zien te redden en een superwapen zien te saboteren.

Waar in andere Metal Gear-games vooral stedelijke en industriële gebieden worden verkend, doen spelers in Snake Eater een jungle aan. Naast stealth, actie en verhalende elementen bevat het spel ook survivalelementen. Zo kan er op dieren gejaagd worden en moeten spelers hun wonden en breuken helen. De remake draait in Unreal Engine 5.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater verschijnt op Xbox Series X en S, PlayStation 5 en pc. Een releasedatum is nog altijd niet bekend, er gaan er wel geruchten dat de game pas in 2025 uitkomt.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Diablo 4-uitbreiding Vessel of Hatred vannacht vanaf 1:00 uur beschikbaar
Nieuws

Diablo 4-uitbreiding Vessel of Hatred vannacht vanaf 1:00 uur beschikbaar

Een pre-download is beschikbaar op Battle.net en consoles

De eerste grote uitbreiding voor Diablo 4, genaamd Vessel of Hatred, kan aankomende nacht vanaf 1:00 uur Nederlandse tijd gespeeld worden.

Dat heeft Blizzard aangekondigd. De releasedatum was al bekend, maar nu is er ook een precieze tijd naar buiten gecommuniceerd. Via Battle.net en consoles is er een optie voor een pre-download beschikbaar.

In Vessel of Hatred bezoeken spelers een nieuwe regio genaamd Nahantu – een jungle vol met geheimen, nieuwe kerkers, Strongholds en monsters. Vessel of Hatred speelt zich meteen na Diablo 4 af en zet dat verhaal dus voort.

Nieuw is ook de Spiritborn-klasse, die ook wel de "grootste jagers van de jungle" worden genoemd. De klasse richt zich op behendigheid en gebruikt martial arts als moveset - aspecten uit taekwondo, karate, kickboksen, boksen en Muay Thai worden gecombineerd voor "de snelste, meest agressieve" klasse in de game.

Daarbij zijn al zijn moves gebaseerd op vier goddelijke Spirit Guardians die tijdens gevechten opgeroepen kunnen worden: een jaguar, duizendpoot, gorilla en adelaar. Alle skills kunnen met elkaar gecombineerd worden, al is het ook mogelijk voor spelers om volledig voor één Spirit Guardian te gaan.

Diablo 4 is beschikbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Steam en Battle.net. Ook is de game speelbaar via Xbox Game Pass. Hieronder zijn de eerder uitgekomen gameplaytrailer en cinematische liveaction-trailer te zien.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Reacties

Login of maak een account en praat mee!