Deze lokale coöpgames voor PlayStation 4 kende je misschien nog niet
Nieuws

Deze lokale coöpgames voor PlayStation 4 kende je misschien nog niet

Met een PlayStation 4 in huis heb je meer dan genoeg games tot je beschikking waar je samen met vrienden veel plezier aan kunt beleven. Of dat nou uitgebreide rpg’s of snelle arcadegames zijn: er is voor iedereen wel iets te beleven. Maar soms is het vooral fijn om gezellig op de bank met anderen te gamen. Daarom presenteren hieronder een lijst met toffe lokale multiplayergames voor PS4 die je misschien nog niet kent.

Inmiddels weten we wel dat je op zo’n beetje elke console prima samen kunt spelen in games als Borderlands (en al zijn vervolgen) en Rocket League, evenals spellen uit de Lego-serie. Ook een game als That’s You! zullen de meesten wel kennen. Daarom nemen we die hieronder niet in de lijst mee. Mocht je ze onverhoopt toch niet kennen, dan raden we aan die games in elk geval eens uit te proberen. Voor allerlei andere games hebben we hieronder een lijst met aanbevelingen, die stuk voor stuk jullie tijd waard zijn; of je nu met één, twee of drie andere vrienden speelt.

Divinity: Original Sin 2

Divinity: Original Sin 2 is een rpg die in 2017 uitgebracht werd, maar sindsdien heeft het spel zijn waarde als offline coöperatieve multiplayergame niet verloren. Het spel beschikt over een gigantische campagne die meer dan tachtig uur aan gameplay bevat. Samen met één vriend naast je kun je dat verhaal doorlopen. Daarnaast zijn er LAN-mogelijkheden, waardoor nog twee andere vrienden op een andere PlayStation 4 kunnen meedoen met het plezier in dezelfde kamer. Het is verder fijn om te weten dat de co-op ‘drop-in/drop-out’ is: dat betekent dat je vrienden kunnen komen en gaan, zonder dat dit effect heeft op je speelsessie en voortgang.

©GMRimport

Overcooked! 2

Overcooked! 2 is misschien wel hét multiplayerspel van de laatste jaren. In deze game moet je zo snel mogelijk bepaalde gerechten maken en de afwas regelen, voordat de tijd op is. Dat doe je in je eentje of met maximaal drie andere vrienden. En als je het helemaal bont wil maken, dan speel je tegen elkaar, in plaats van met elkaar. Het is de bedoeling dat je je hoofd koel houdt, terwijl je het eten opwarmt en de borden schoonmaakt. De sleutel tot succes is – zoals wel vaker – communiceren, zodat elke speler altijd weet wat de ander doet, terwijl jullie ondertussen proberen te voldoen aan de eisen die per gerecht gesteld worden. Het doel is om in elk level drie sterren te halen, maar dat klinkt gemakkelijker dan het is. De verhaalmodus is in elk geval volledig in offline coöp uit te spelen.

©GMRimport

A Way Out

A Way Out is één van de meest unieke games op deze lijst, omdat het hele avontuur draait om samenwerking. Aanvankelijk krijg je de taak om uit een gevangenis te breken, maar dit mondt al snel uit tot iets veel groters. Het toffe aan deze titel is dat beide spelers allebei een ander deel van het avontuur te zien krijgen en dus verschillende taken moeten voltooien. Je doet dus niet hetzelfde als de ander en moet soms even wachten tot je medespeler zover is. Het spel is niet ontzettend lang en biedt ook weinig herspeelbaarheid, maar dit is wel typisch zo’n spel dat je tenminste één keer gespeeld moet hebben als coöpliefhebber.

©GMRimport

Human Fall Flat

Human Fall Flat is een grappige puzzel-platformgame waarin je met een ietwat lastig te besturen personage rondloopt in steeds ingewikkeldere omgevingen. Navigeren wordt je op allerlei momenten lastig gemaakt door simpele obstakels, die net zo vaak simpele oplossingen vereisen. De meeste ideeën werken in deze titel, omdat alles physics based is: gebruik vooral logische oplossingen voor de gepresenteerde problemen en je merkt dat je dan al snel een stuk verder komt. Of denk zo moeilijk als je kunt, dan werkt het meestal ook wel. De game is met een vriend in z’n geheel uit te spelen. Samen nadenken over ideeën en ze vervolgens uitvoeren is hartstikke tof, en als alles dan nog blijkt te werken dan heb je een fijn, euforisch gevoel. Geef elkaar echter wel een beetje de ruimte…

©GMRimport

Guacamelee! 2

Guacamolee! 2 is een platformer in het metroidvaniagenre, dat je op pad stuurt om heel het Mexiverse te redden. De wereld is doordrenkt in Mexicaanse cultuur en folklore, vol met brutale vijanden en andere weirdo’s. Het spel is ook een ultieme coöperatieve game. In totaal vier spelers kunnen lokaal de strijd aangaan met onder meer de Chicken Illuminati in het hoofdverhaal. Speler één moet wel even eerst vijftien tot twintig minuten in z’n eentje spelen, maar daarna kunnen je vrienden meedoen en weggaan wanneer ze willen (dankzij drop-in/drop-out coöp). De moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan het aantal spelers.

©GMRimport

Diablo 3: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition

Eigenlijk valt deze game onder dezelfde categorie als Borderlands en al die Lego-spellen: we twijfelen er niet aan dat het gros van de gamers Diablo 3: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition gespeeld heeft (of misschien wel de versie die eerder voor Xbox 360 en PS3 verscheen). Maar omdat dit zó’n goed spel is, willen we hem toch nog meenemen. In deze klassieke dungeon crawler met een hoop rpg-elementen krijg je uren aan content, bevredigende combat en bergen aan schatten en wapens voorgeschoteld. Meer dan je kunt bijhouden. Bovendien is dit ook een ontzettend toegankelijke game. Voor spelers van het eerste uur kan met name het begin misschien een beetje traag zijn, maar voor nieuwe spelers is dat gewoon goed nieuws. Ook zij kunnen zich daardoor lekker laten onderdompelen in de wereld van Diablo 3.

©GMRimport

TowerFall Ascension

TowerFall Ascension wordt gezien als één van de beste multiplayergames die je kunt spelen op de PlayStation 4. En dat is met reden. Eén van de belangrijkste onderdelen van dit tweedimensionale vechtspel is de multiplayer deathmatch, waarin spelers elkaar moeten verslaan met pijlen en andere wapens en objecten. Meestal is één rake klap genoeg om je tegenstander uit te schakelen. Er is ook een soort horde-modus waar je het met een vriend opneemt tegen de computer. Pas wel op, want friendly fire staat aan; dat betekent dat je elkaar ook kunt raken in de chaos. Communicatie staat dus wederom centraal. De game gaat ook dieper dan je op het eerste gezicht denkt, helemaal wanneer er strategieën aan te pas komen waarin spelers ammunitie en loot met elkaar delen. De later uitgebrachte Dark World-campagne introduceert een coöperatieve modus voor vier spelers.

©GMRimport

Keep Talking and Nobody Explodes

Voor de PlayStation VR-bezitters onder ons hebben we ook een fijne aanbeveling. Keep Talking and Nobody Explodes haalt namelijk het beste uit de hardware. Ook hier is met elkaar praten van levensbelang, omdat er anders letterlijk een bom afgaat. De speler met de vr-headset op heeft de bom voor zich en de speler naast hem of haar moet diegene zien te begeleiden door aanwijzingen te geven. De instructies staan op pagina’s die je nog wel even moet uitprinten, maar als je dat gedaan hebt kan het plezier beginnen. Degene die de bom ontmantelt moet vertellen wat diegene ziet, terwijl de ander razendsnel door dat boekje bladert om te achterhalen wat de volgende stap is. Het levert flink wat stress op – maar als alles goed gaat, geeft dat een machtig gevoel. De PSVR-headset is overigens niet meer verplicht, dus ook zonder deze helm kun je het spel spelen.

©GMRimport

Heb je zelf ook nog tips voor lokale coöpgames? Laat ze dan hieronder in de reacties achter.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Multiplayershooter Blindfire komt vandaag uit op PS5
Nieuws

Multiplayershooter Blindfire komt vandaag uit op PS5

Tijdelijk te koop voor 8,09 euro

De Early Access-versie van multiplayershooter Blindfire komt in de loop van vandaag beschikbaar op PlayStation 5.

De game kan daarbij tijdelijk met tien procent korting worden aangeschaft voor 8,09 euro. Deze kortingsactie loopt tot 9 december. Het spel verscheen afgelopen oktober al in Early Access via pc (Steam en Epic Games Store) en Xbox Series-consoles.

De first-person shooter speelt zich voor een groot gedeelte in de het donker af, met hier en daar uv-verlichte illustraties die er voor zorgen dat spelers iets kunnen zien. Daarbij kunnen spelers een 'Echo' gebruiken, waardoor bijvoorbeeld de meest recente positie van een vijand in de buurt wordt getoond.

Multiplayerpotjes bevatten maximaal acht spelers. Wanneer mensen verslagen worden, krijgen ze toegang tot nachtvisie waarmee ze de actie in de arena duidelijk kunnen volgen. Hoewel het mogelijk is voor spelers om zich in het donker te verstoppen, is het belangrijk om punten te scoren door bijvoorbeeld headshots en multikills te behalen. Spelers die een hele ronde geen schade oplopen ontvangen ook punten.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Steam scherpt regels rondom seizoenspassen aan
Nieuws

Steam scherpt regels rondom seizoenspassen aan

Meer bescherming voor de consument

Valve heeft de Steam-regels voor seizoenspassen op het platform aangescherpt.

Zo valt te lezen dat ontwikkelaars een seizoenspas beschikbaar kunnen stellen op Steam, maar dat men wel een complete lijst en beschrijving van downloadbare content dat onderdeel uitmaakt van de pas en verwachte releasedatum moet delen.

Daarnaast moet een seizoenspas minstens één beschikbare dlc bevatten wanneer deze te koop komt te staan - al wordt er een uitzondering gemaakt voor seizoenspassen die onderdeel uitmaken van een vooraf te bestellen deluxe editie van de game.

"Door een seizoenspas aan te bieden beloof je toekomstige content", zo schrijft Valve richting ontwikkelaars en uitgevers. "Tijdens het proces van een seizoenspas lanceren wordt je gevraagd naar een releasetiming voor de content in de seizoenspas. Dit is zowel een verplichting richting consumenten en Steam. Als je nog niet duidelijk kunt communiceren over de content van elke dlc en wanneer de dlc beschikbaar komt, moet je geen seizoenpas op Steam aanbieden."

Valve erkent wel dat releasedata niet altijd gehaald kunnen worden. Ontwikkelaars mogen dan ook eenmalig de releasedatum van content uit de seizoenspas aanpassen, al moet de nieuwe datum wel binnen drie maanden van de oorspronkelijke datum vallen. Wanneer een dlc dat onderdeel uitmaakt van een seizoenspas wordt geannuleerd, moet men verplicht geld teruggeven aan de consumenten.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
Internal server error