Death Stranding-tips om een doorgewinterde pakketbezorger te worden
Nieuws

Death Stranding-tips om een doorgewinterde pakketbezorger te worden

Je hebt het inmiddels wellicht in de recensie gelezen of elders gehoord: een belangrijk onderdeel van Death Stranding is het bezorgen van pakketjes. Ondanks het duizelingwekkende verhaal en de vele vreemde situaties en snuiters die je in Hideo Kojima’s nieuwste game tegenkomt, is hoofdpersonage Sam Porter Bridges bovenal bezig met het rondsleuren van containers naar diens rechtmatige eigenaren. Daar komt nogal wat bij kijken, en daarom helpen we je op de vooravond van de release op weg met wat beginnerstips.

Let op: We verklappen in dit artikel nagenoeg niets over het verhaal van Death Stranding – en zeker niet over allerlei plotwendingen of indrukwekkende dialogen en filmpjes. Maar mogelijk geniet je nog meer van de game wanneer je op voorhand werkelijk helemaal niets weet over Death Stranding. Zelf achter de diverse gameplaymechanieken komen is immers net zo leuk. In dat geval kun je dit artikel (voorlopig) beter overslaan. Dit is vooral bedoeld voor mensen die niet helemaal onvoorbereid aan hun virtuele reis willen starten, of mogelijk al een paar uren bezig zijn en een helpende hand kunnen gebruiken.

©GMRimport

Koppel gebieden aan het netwerk

In Death Stranding moet je elke regio koppelen aan een netwerk. Daardoor kan die regio communiceren met alle andere gebieden die zijn verbonden, en vanaf dat moment kun je ook bezorgopdrachten voor deze plek op je nemen. Ga daarom altijd zo snel mogelijk naar de locatie in een nieuw gebied waar je deze connectie kunt maken. Het verhaal stuurt je meestal uit zichzelf naar dergelijke locaties – inclusief een eerste levering. Het wordt dan op de kaart weergegeven, dus je bent nooit echt aan het zoeken.

Het verhaal stuurt je overigens niet naar álle gebieden. Het loont dus om af en toe plekken aan te doen die niet bij een specifieke hoofdmissie horen. Je kan zomaar op een nieuwe locatie stuiten om aan het netwerk te koppelen.

©GMRimport

Neem veel opdrachten aan

Het mag voor zich spreken, maar Sam kan alleen maar een goede bezorger worden door opdrachten aan te nemen en pakketjes te leveren. Het verhaal bevat meer dan genoeg hoofdmissies waarin je behoorlijk wat materialen tussen de verschillende locaties vervoert, maar er zijn ook een hoop zijmissies in de menu’s van de diverse locaties te vinden. Selecteer die vooral wanneer het uitkomt, want elke bezorging geeft je een score, verhoogt je bezorgrang en zorgt er tevens voor dat je in aanzien stijgt op de betreffende locaties die je helpt. Daarbij vullen veel van de leveringen de materialenopslag van deze locaties, waar je weer gebruik van kunt maken voor het bouwen van items, bruggen, wegen en andere handige infrastructuur.

Later in het spel komen er ook specifieke opdrachten beschikbaar die je automatisch door robots kunt laten leveren. Kijk wanneer je op locatie bent altijd even of je weer een robot in kunt zetten voor zo’n levering, want dit kost je verder helemaal geen moeite: alleen aanklikken is voldoende.

©GMRimport

Wees slim met welke opdrachten je aanneemt

Let wel op dat je opdrachten aanneemt die je relatief snel kunt leveren: je hebt er niets aan om urenlang met pakketjes rond te lopen die je toch niet binnenkort op de plaats van bestemming kunt brengen. Door al dat geklim en geval – en toch zeker door de Timefall-buien – slijten de containers waar je leveringen in zitten en lopen ze schade op. Dat heeft weer invloed op de eindscore en de likes die je ontvangt.

In het verlengde daarvan is het verstandig om altijd een eindbestemming in het achterhoofd te houden – bijvoorbeeld de plek waar de volgende verhaalmissie start. Kijk vervolgens op de map langs welke netwerkpunten je onderweg daarnaartoe tegenkomt, en welke je pakketjes op die punten laten leveren. Logischerwijs is het vervolgens slim om voor al die plekken containers mee te nemen – je komt er immers toch langs! Dat scheelt weer een hoop tijd.

©GMRimport

Let op de speciale vereisten bij leveringen

Diverse leveringen hebben specifieke eisen – bijvoorbeeld dat ze binnen een bepaalde tijd geleverd worden, of dat pakketjes onderweg niet meer dan een bepaalde hoeveelheid schade op mogen lopen. Nu is het sowieso slim om zo snel en tegelijk voorzichtig mogelijk te werk te gaan, maar het mag voor zich spreken dat je aan deze eisen moet voldoen om de ontvangers tevreden te stellen. Het is erg gemakkelijk om hier in het menu overheen te lezen, dus wees alert bij het kiezen van missies.

©GMRimport

Ga slim om met je vrachtverdeling

Veel containers ronddragen is leuk en aardig, maar die arme Sam moet het wel allemaal kunnen dragen op zijn lichaam. Wanneer je te veel met je meedraagt, wordt Sam langzamer en verliest hij zijn balans sneller. Het gevolg is dat je makkelijker te pakken bent door vijanden, minder goed rond kunt sluipen – die grote vracht steekt immers boven het gras uit! – en zo nu en dan omver dondert, wat schade aan de vracht oplevert.

Verdeel je vracht daarom slim. Dat kan wanneer je een levering aanneemt in het daarvoor bestemde menu, maar ook door op elk gewenst moment naar het spelmenu te gaan en daar je vracht opnieuw in te delen. Bepaalde pakketten kunnen op je armen en benen geplaatst worden, en extra schoenen hang je bijvoorbeeld aan je lichaam in plaats van dat ze in containers op je rug nog meer ruimte in beslag nemen.

Nog handiger is de optie in het menu om je vracht automatisch zo efficiënt mogelijk in te delen. Zo hoef je je zelf geen zorgen te maken over welk pakket je op welk lichaamsdeel plaatst – de game doet dit voor je. Elke keer wanneer je een nieuw pakketje in de spelwereld oppakt, plaatst Sam die bovenop de vracht op zijn rug, dus elke keer loont het om nadien van deze optie gebruik te maken.

©GMRimport

Ga goed voorbereid op reis

Het is eindelijk zover: je hebt een flinke vracht opgeladen en bent van plan één of meerdere bezorgplekken aan te doen. Voordat je op reis gaat, loont het om je goed voor te bereiden. Open de kaart en plan de route alvast – je kunt zoveel je wilt lijnen trekken langs de plekken die het veiligst of minst hobbelig ogen. Door je vinger op de touchpad van de DualShock 4-controller te leggen, kun je de kaart ook kantelen, waardoor je beter zicht hebt op de hoogteverschillen die je onderweg tegenkomt.

Afhankelijk van de route die je voor ogen hebt, is het verstandig om aanvullende materialen mee te nemen zodat je niet ergens vast komt te zitten. Een ladder en een klimtouw zijn vaak een must om op een berg te klimmen of af te dalen, en een extra paar schoenen wil je ook bij je dragen – mochten je huidige schoenen zijn versleten, dan kost het gezondheid om op je blote voeten rond te lopen. Té veel materialen meenemen is ook niet slim, want zoals gezegd dat wordt allemaal bij je totale gewicht opgeteld. Oftewel: plan je reis zorgvuldig.

©GMRimport

Ontgrendel voertuigen en andere handigheden

Gedurende het spel ontgrendel je diverse handige opties om het vervoeren van vrachten makkelijker te maken. Zo kun je motoren ontgrendelen waarmee je je sneller verplaatst, of trucks waar je enorm veel containers in kunt laden. Zet zo’n truck naast een netwerkpunt, dan kun je bij het accepteren van een missie de vracht meteen in het voertuig leggen.

Door genoeg zijmissies te doen, ontgrendel je ook vanzelf allerlei andere handigheden om je leven als postbode aangenamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan exoskeletten die er voor zorgen dat je meer gewicht op kunt dragen of je makkelijker over ruw terrein voortbeweegt. Ook daarom loont het om zijmissies te doen!

©GMRimport

Pas op voor BT’s en Mules

Op verschillende plekken in de spelwereld staan er vijanden op je te wachten, en dat is wel het laatste wat je wil wanneer je net een flinke lading op je rug hebt zitten. Gevechten met vijanden zorgen er vaak voor dat pakketjes van je rug af vallen. Zo beschadigen ze of kun je ze zelfs kwijtraken.

Je komt in de spelwereld regelmatig zogenaamde BT’s en Mules tegen. Wat dit precies inhoudt, verklappen we liever niet – maar ga er maar van uit dat als je deze vijanden op een bepaalde plek tegen bent gekomen, ze váák op diezelfde plek terugkeren. De volgende keer dergelijke locaties vermijden – bijvoorbeeld door eromheen te lopen – is daarom wel zo verstandig. En vermijd vooral buien, regenbogen en vreemde, zwarte slierten in de lucht, want dan kun je er vrij zeker van zijn dat er BT’s in de buurt zijn!

©GMRimport

Vergeet niet: dit is een online spelwereld

Hoewel je spelers niet direct ziet in de spelwereld van Death Stranding, zijn ze er wel degelijk. Ze laten overal symbolen achter die je waarschuwen voor slecht weer (en dus BT’s) en ruw terrein. Negeer die tips niet! Ook plaatsen ze allerlei handige infrastructuur, zoals wegen, bruggen, rustpunten en oplaadpalen. Je kunt zelf natuurlijk ook bijdragen aan deze online wereld door zelf dergelijke objecten te bouwen en waarschuwingen voor andere spelers te plaatsen. Of lever eens wat materialen aan een gebouw van een andere speler om het te upgraden – dat wordt je zeker in dank afgenomen! In het gamemenu kun je daarnaast een verzoek plaatsen voor één van je eigen bouwwerken, zodat andere spelers weten dat je materialen nodig hebt.

Mocht je op een of andere manier echt niet de vracht die je bij je draagt op plaats van bestemming kunnen brengen, dan kun je de vracht altijd nog afleveren bij een ander netwerkpunt. Je kunt zelfs speciale palen bouwen of die van andere spelers gebruiken om daar de vracht te droppen. Andere spelers kunnen jouw vracht vervolgens overnemen en naar de plaats van bestemming brengen, en je ontvangt zelf alsnog een deel van de punten. Het is altijd beter dan vrachten zomaar in de buitenwereld achterlaten, waar ze sneller slijten door de natuurlijke elementen.

Met deze tips ben je hopelijk een heel eind op weg om een getalenteerd en gevierd bezorger te worden in Death Stranding. Op naar je volgende levering!

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld
Nieuws

Geplande extra content voor Kingdom Come Deliverance 2 onthuld

Diverse gratis updates en drie betaalde uitbreidingen op komst

Deep Silver en Warhorse Studios hebben bekendgemaakt welke content Kingdom Come Deliverance 2-spelers in de loop van het jaar voor de game kunnen verwachten.

Zo zal aankomende lente een aantal gratis updates verschijnen, waaronder een 'kappersfeature' om het uiterlijk van het hoofdpersonage te veranderen, een Hardcore-modus voor nog meer uitdaging en paardenraces. Gedurende de rest van het jaar zullen er diverse gratis updates uitkomen om de game te verbeteren.

In de loop van de zomer verschijnt de betaalde uitbreiding 'Brushes with Death'. Hierin helpt hoofdpersonage Henry een artiest met een twijfelachtig verleden. Ook in het najaar volgt een betaalde uitbreiding, ditmaal met de naam 'Legacy of te Forge', waarin spelers de smidsafkomst van Henry verkennen. Tot slot zal ook volgende winter een betaalde uitbreiding verschijnen in de vorm van 'Mysteria Ecclesia', waarin spelers de intriges van het Sedlec-klooster achterhalen.

De hierboven genoemde betaalde uitbreidingen maken onderdeel uit van de uitbreidingspas van de game, die ook bij de Gold Edition van het spel zit. Deze Gold Edition kost 79,99 euro.

Kingdom Come Deliverance 2 is het vervolg op de in 2018 verschenen eerste game en laat spelers terugkeren naar het Centraal Europa van de vijftiende eeuw - de game speelt zich na het eerste deel af. Spelers besturen Henry, de zoon van een smid, die in een duizelingwekkend verhaal van wraak, bedrog en zelfontdekking terechtkomt.

De game speelt zich af in het Boheems Paradijs, een echte locatie die nog altijd bezocht kan worden in de Tsjechische Republiek. Zo zijn er het majestueuze Kasteel Trosky en de mijnstad Kutná Hora. Het gameplayconcept van het origineel, waarin de wereld realistisch op de acties van de speler reageert, blijft intact. Wel is het vechtsysteem op de schop gegaan, en zijn er nu ook nieuwe wapens voor op afstand, zoals kruisbogen en vroege vuurwapens.

Kingdom Come Deliverance 2 komt op 4 februari naar pc (Steam en Epic Games Store), PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Onlangs bleek nog dat het spel volgens de makers het langste script voor een game ooit heeft.

Marvin Toepoel ging onlangs aan de slag met de game, zoals te lezen valt in de preview: "De rijke natuur van Bohemen komt nog veel beter tot zijn recht dan in het eerste deel, met dank aan sterk verbeterde graphics en belichting. Het geheel draait op PS5 soepel op 60 fps. Vanaf minuut één is ook duidelijk dat Warhorse Studios KCD2 een stuk beter heeft afgewerkt dan zijn voorganger. Npc’s bewegen natuurlijker en het handjevol bugs dat we tegenkomen is zo minimaal dat je goed op moet letten om er überhaupt iets van mee te krijgen (op twee crashes na). Waar deel één na zijn release nog maanden aan patches nodig had, lijkt het vervolg al voor release in een betere staat te verkeren."

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Amerikaans importtarief op Mexico kan gameprijzen verhogen
Nieuws

Amerikaans importtarief op Mexico kan gameprijzen verhogen

Veel fysieke games die in de VS worden verkocht, worden in Mexico geproduceerd

Het importtarief dat de Verenigde Staten op in Mexico gemaakte producten gaat leggen, kan er voor zorgen dat de prijs van games gaat stijgen - uiteindelijk mogelijk zelfs globaal.

De huidige Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven vanaf februari een handelstarief van 25 procent op producten uit Canada en Mexico te leggen die in de VS verkocht worden. Dat zou kunnen betekenen dat deze producten qua prijs gaan stijgen in dat land, om er voor te zorgen dat bedrijven deze tarieven kunnen betalen zonder in te leveren op hun verdiensten.

Mat Piscatella, de over het algemeen goed geïnformeerde executive director van gamemarketonderzoeksinstelling Circana (NPD), claimt dat deze importtarieven een negatief effect op gameprijzen kunnen hebben. Veel fysieke games die in de Verenigde Staten worden verkocht, worden namelijk in Mexico samengesteld.

Dit zou dus als effect kunnen hebben dat gameprijzen omhoog gaan - zowel voor fysieke als digitale games, aangezien gamebedrijven de prijzen van digitale games mogelijk gelijk zullen willen houden met fysieke games. Om de situatie overal gelijk te houden, is het mogelijk dat uitgevers de prijzen wereldwijd verhogen. De importtarieven kunnen er volgens Piscatella ook voor zorgen dat er minder games fysiek zullen uitkomen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!