De PS3 heeft nog veel voor ons in petto op AV gebied | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In een voor de meeste van ons onbegrijpelijk interview (Japans) heeft Sony laten weten dat we nog veel kunnen verwachten van de audio en video capaciteiten van de PS3. Een aardige forum bezoeker heeft op de neowin forums een ruwe vertaling gemaakt van het interview met twee ingenieurs van Sony

In het interview komt naar voren dat men verwacht een toename te zien van zeker 30 tot 40 % in functionaliteit op het gebied van AV. Zo wordt er intern gewerkt aan de verbetering van de geluidskwaliteit van CD's door ze te upsampelen en werkt men ook aan het verbeteren van de beeldkwaliteit van DVD en Blu-ray films.

Inmiddels ondersteunt de nieuwste firmware van de PS3 ook het upscalen van DVD films en PS2 games naar de maximale resolutie van 1080p. Door het upscalen de PS3 zelf te laten doen, kan er een veel betere beeldkwaliteit worden bereikt dan wanneer het door de tv zelf wordt laten gedaan. Eén van de ingenieurs verontschuldigd zichzelf wel voor het feit dat deze vernieuwde scaling functies zo lang op zich hebben laten wachten.

Een functie waar PS3 eigenaars nog steeds op wachten is de mogelijkheid om in plaats van in-game muziek, custom soundtracks te kunnen afspelen. De ingenieurs zeggen echter dat het al mogelijk is om dit te doen, de ontwikkelaars maken er alleen nog niet gebruik van. De mogelijkheid bestaat zelfs om in theorie eigen foto's en filmpjes te gebruiken in games. Het wordt niet duidelijk of deze mogelijkheden al eerder aanwezig was, of dat de laatste firmware het mogelijk maakt om theoretisch eigen muziek af te spelen in een PS3 game.

Verder wordt duidelijk uit het interview dat er nog genoeg is te spelen met de proce orkracht van de Cell. Het enige dat de ontwikkeling van betere functies tegenhoudt, zijn de grootte van de HDD, het beleid van Sony en de hoeveelheid belasting die mag worden gelegd op de CPU en geheugen. Andere proce en moeten immers ook blijven werken als je een film kijkt.

Meer 'in-depth' info kan worden gelezen in de vertaling van het interview.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou