De perfecte Wii-game | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Bestaat er zoiets als de perfecte game voor de Wii? Een game die geweldig gebruik maakt van de mogelijkheden die de nieuwe controller biedt aan ontwikkelaars en gamers? En tegelijk een game die zowel de nieuwkomers als ervaren rotten plezier laat beleven?

Nee, hoor ik jullie zeggen. Of mi chien toch. Is het Super Mario Galaxy? Glimlachend schud ik mijn hoofd. Galaxy is een heerlijk spel, een kroon op elke collectie van een gamer. Maar maakt het echt goed gebruik van de Wiimote, is het een game die op geen andere console echt lekker zou spelen? Nee, dat is het niet. Super Mario Galaxy zou zo goed als hetzelfde zijn met een traditionele controller. Verder voldoet het wel aan die andere eis: het is een leuk spel voor zowel de nieuwe als ervaren gamers.

Voor sommigen is dit mi chien oud nieuws, maar ik heb een game gevonden die wel perfect is voor de Wii. En als ik er zo laat pas achter kom, in combinatie met de griezelig lage verkoopcijfers, moet het zo zijn dat velen van jullie het ook nog niet weten. Ik heb het hier over Capcom's exclusieve Wii titel Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure.

Deze game kreeg in de recensie van mijn collega Erwin Vogelaar al heel terecht een 9. Is Zack & Wiki dan echt zo goed dat het nogmaals een lofzang verdient? Jazeker, want ik durf er geld op te zetten dat er genoeg Wii-bezitters zijn die deze titel aan zich voorbij laten gaan. Hou je mi chien niet van de kleurrijke graphics? Wat doe je dan met een Wii?! Nee, dat is geen excuus. Je hebt er nu geen meer, nu ik je op deze game heb gewezen.

In Zack & Wiki, waar je de Wiimote als een muis gebruikt om je karakter naar plekken te laten lopen en er verschillende bewegingen mee maakt om dingen uit te voeren, puzzel je level na level uit en groeit de voldoending naarmate je de steeds moeilijker wordende puzzels weet te kraken. Dit doe je in een game die zich qua uiterlijk en charme met gemak kan meten aan een Wind Waker. Van het schattige vliegende aapje Wiki tot de schijterige (maar stoer acterende) konijnenpiraat Johnny Blaze, alles is knuffelbaar. Je moet wel een hele stoere knul zijn wil je daar niet van smelten. Ik ben in ieder geval niet zo stoer.

Is deze game dan perfect? Natuurlijk niet, maar het is de game die toont hoe je alle doelgroepen van de Wii aanspreekt en goed gebruik maakt van de controller. Nee, niet altijd reageert de Wiimote zoals het zou moeten en na verloop van tijd wordt de game belachelijk moeilijk, maar voor dat laatste is er een oplo ing. Want ja, ondanks de moeilijkheidsgraad kan Zack & Wiki prima functioneren als game voor de nieuwkomer. Een ervaren gamer kan er namelijk naast gaan zitten en met een tweede Wiimote hints geven om de puzzels op te lo en. Dat doe ik eigenlijk altijd wel als mijn vriendin aan het gamen slaat, maar nu hoef ik niet meer zo irritant naar het scherm te wijzen. Nu teken ik het gewoon op het scherm!

Bij deze dus mijn lofzang aan wat mij betreft dé game die toont wat voor leuks de Wii allemaal kan doen. Vergeet Zelda, vergeet Wii Sports, ja vergeet zelfs Mario Galaxy: Zack & Wiki van Capcom, niet van Nintendo, toont de wereld even hoe leuk het kan zijn Nintendo's nieuwste spelcomputer in je huis te hebben staan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou