De gamereleases van maart 2020
Nieuws

De gamereleases van maart 2020

Na twee karige maanden komt de game-industrie weer op gang met een hoop grote releases. Deze maand verschijnen onder andere Doom Eternal, Animal Crossing: New Horizons, Ori and the Will of the Wisps, Nioh 2 en Half-Life: Alyx. Dit zijn de gamereleases van maart 2020!

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

6 maart – Switch

De eerste grote game van maart is een remake van de eerste Pokémon Mystery Dungeon-delen. Rescue Team DX volgt dan ook de verhaallijn van Red en Blue Rescue Team, waarin spelers in een pokémon veranderen en in willekeurige kerkers andere pokémon in nood redden. Naast een prachtig uiterlijk dat met waterverf lijkt te zijn getekend, voert de remake een aantal verbeteringen door. Denk aan een automodus, de mogelijkheid tot grotere teams en een Rare Quality-systeem voor speciale vaardigheden. De charme van de game lijkt zoals vanouds te zijn, maar hopelijk helpen de verbeteringen het repetitieve karakter van de oorspronkelijke games te verminderen.

Ori and the Will of the Wisps

11 maart – Xbox One en pc

Drie jaar na de eerste aankondiging komt eindelijk het vervolg op Ori and the Blind Forest uit. Will of the Wisps is in alle opzichten een uitbreiding van de schattige, maar pittige metroidvania waarin de flow van het platformen zeer belangrijk is. Ontwikkelaar Moon Studios zet hier hoger op in met allerlei nieuwe vaardigheden, zoals een boorvaardigheid waarmee het beestje zich een weg door de grond baant en zo hoger gelegen plekken bereikt.

Wellicht de grootste verandering is het vechtsysteem, met verschillende wapens en bewegingen die energie slurpen, waarmee ontmoetingen met vijanden boeiender moeten worden. Ori heeft bijvoorbeeld een energiezwaard en een boog waar spelers mee richten en schieten. Ook poogt de ontwikkelaar de wereld interessanter te maken met zijmissies voor npc’s, bevat het spel autosaves en kunnen spelers tegen elkaar racen in Spirit Trials-modus. Of Ori and the Will of the Wisps de torenhoge verwachtingen waarmaakt moet nog blijken, maar het is in ieder geval een goede tijd voor liefhebbers van het metroidvaniagenre.

Nioh 2

13 maart – PlayStation 4

Team Ninja’s Nioh was een onverwachte hit die de Dark Souls-formule succesvol toepast in een fantasieversie van het feodale Japan. Nu het tweede deel verschijnt in een post-Sekiro-wereld zijn de verwachten hooggespannen, want in hoeverre is Nioh 2 een significante verbetering? Op basis van de bèta die eind vorig jaar plaatsvond, lijkt de game ondanks een nieuw verhaal vooral voort de bouwen op het vorige deel met veel kleine aanpassingen.

Zo kunnen spelers op ieder moment het uiterlijk van hun personage aanpassen, keren de wapentypes uit de uitbreidingen terug en kunnen spelers tijdelijk de vorm van een Yokai-geest aannemen. Co-op keert ook terug – ditmaal voor teams van drie spelers – en spelers kunnen weer assistentie krijgen van npc-versies van anderen. Wel zo handig voor een ongetwijfeld zeer pittige game.

Animal Crossing: New Horizons

20 maart – Switch

Het is eindelijk tijd voor een nieuwe Animal Crossing, en wel op het grote scherm. New Horizons brengt spelers naar een tot dan toe onbewoond eiland, waar ze na een korte introductie zelf een bestaan opbouwen. Dat biedt de mogelijkheid om het eiland zelf vorm te geven, door bijvoorbeeld meubilair te craften en buiten te plaatsen. Crafting is dan ook een nieuwe mechaniek die centraal staat om spullen als gereedschap mee te maken, waarmee bijvoorbeeld ook kan worden geoogst. Uiteraard is Animal Crossing: New Horizons een hele sociale ervaring, met naast allerlei vrolijke dieren maximaal zeven andere spelers op een eiland. We kunnen niet wachten om aan het eilandleven te beginnen.

Doom Eternal

20 maart – PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc

Doom Eternal is al een tijdje aangekondigd, maar weet met elke nieuwe trailer meer indruk te maken. De opvolger van de reboot uit 2016 is bruter, gevarieerder en vindt plaats op een grotere schaal. Zo is er zelfs een nieuwe platformmechaniek geïntroduceerd om door de grotere, met demonen krioelende omgevingen te doorkruisen en kiezen spelers hun weg vanuit het Doom Fortress dat onheilspellend boven de aarde zweeft. In de basis draait Eternal gelukkig nog steeds om ultrasoepel en meedogenloos demonische wezens afmaken, terwijl je ditmaal extra goed let op hun zwakke plekken en hoeveel kogels er nog in je magazijn zitten. Doom Eternal heeft potentie om een van de beste games van het jaar te worden, dus 20 maart kan niet snel genoeg komen.

Half-Life: Alyx

23 maart - HTC Vive, Windows Mixed Reality, Oculus Rift en Oculus Quest

Helaas, Half-Life 3 komt er vooralsnog niet aan, maar wel een veelbelovend alternatief: Half-Life: Alyx. De vr-game is ontwikkeld door een aantal Half-Life-veteranen. Alyx speelt zich af tussen het eerste en tweede deel en moet een volwaardige Half-Life-game worden met verkenning, puzzels en gevechten. De game ziet er tot nu toe zeer goed uit en een trailer geeft ons al een eerste blik op de actie, waarbij protagonist Alex Vance vanuit het eerstepersoonsperspectief graait naar kogels om vijanden kapot te schieten. Wellicht wordt Half-Life: Alyx wel dé verrassing van het jaar.

Bleeding Edge

24 maart – Xbox One en pc

Sinds Dota en Overwatch hebben talloze games het moba- en hero shooter-genre aangedaan, maar hoewel in eerste instantie vergelijkbaar is Bleeding Edge toch iets totaal anders. Aan het roer van de game staat namelijk Ninja Theory, waardoor de game meer draait om mêleegevechten dan schieten. Het spel kent twaalf stijlvolle heroes, die allen voorzien zijn van een moeilijkheidsgraad en een rol: Tank, Support of Assassin.

Bijkomende vaardigheden en mods bepalen de strategie van een team. Zo kan Daemon tijdelijk onzichtbaar worden en vijanden stilletjes uitschakelen, terwijl anderen gericht zijn op zoveel mogelijk schade aanrichten. Een potje Bleeding Edge kan onder andere door de camera en acht rondrennende personages wat chaotisch worden, maar het concept biedt genoeg potentie om er Ninja Theory’s eerste e-sportgame van te maken.

Persona 5: Royal

31 maart – PlayStation 4

Het in 2017 verschenen Persona 5 wordt gezien als een van de beste rpg’s ooit gemaakt en eind maart verschijnt er een uitgebreide versie. Dat is lang niet de eerste keer voor de franchise, maar de veranderingen in Persona 5: Royal lijken stukken ingrijpender te zijn dan in Persona 3: FES en Persona 4: Golden. Nieuwe mechanieken als de grijphaak maken eerder onbegaanbare plekken toegankelijk, er zijn nieuwe persona’s om op te roepen en verschillende eindbaasgevechten krijgen een twist.

Ook wordt Tokio uitgebreid met een nieuw gebied en nieuwe naschoolse activiteiten en is er en nieuw lid van The Phantom Thieves – overdag reguliere studenten, ’s nachts superhelden die kwaadwillenden op andere gedachten zetten in de Metaverse – met een geheel nieuw verhaal. Persona 5 Royal lijkt dus ook voor degenen die al ruim honderd uur hebben gestopt in de leefsimulator-rpg een frisse ervaring te worden.

Ook verschijnen in maart: Borderlands 3 ( 13 maart, Steam), My Hero: One's Justice 2 - (13 maart, PS4, Xbox One, Switch en pc), MLB The Show 20 (17 maart, PS4), La Mulana 1 & 2: Hidden Treasures Edition (17 maart, PS4, Xbox One en Switch), Fairy Tail (19 maart, PS4 en pc), Doom 64 (Switch en pc), Moons of Madness (24 maart, PS4 en Xbox One), Borderlands 3 – Guns, Love & Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock, One Piece: Pirate Warriors 4 (27 maart, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc) Mount & Blade 2: Bannerlord (31 maart, pc).

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Halo Infinite krijgt een derdepersoonsaanzicht
Nieuws

Halo Infinite krijgt een derdepersoonsaanzicht

Via een update in november

Halo Infinite ontvangt in de loop van november de optie om de game met een derdepersoonsaanzicht te spelen.

Dat werd tijdens het 2024 Halo World Championship-toernooi te Seattle aangekondigd. Ergens in november verschijnt een nieuwe update voor de game, waarmee men de optie krijgt om de camera achter de schouder van het speelbare personage te plaatsen. Dit is voor het eerst in een Halo-game.

343 Industries gaf wel aan dat de optie niet zomaar in elke modus ingeschakeld kan worden, maar dat de ontwikkelaar dit per modus beschikbaar moet stellen. Zeker is in ieder geval dat het in de Forge-modus beschikbaar komt, en dat er een third-person-versie van Firefight wordt toegevoegd via een toekomstige update.

De meningen over de aankomende toevoeging zijn verdeeld onder de fans. Velen zijn enthousiast dat het mogelijk wordt om Halo Infinite (deels) in de derde persoon te spelen, terwijl anderen opperen dat dit een poging is om de Fortnite-doelgroep aan te spreken.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Eerste Fallout-seizoen is door honderd miljoen mensen bekeken
Nieuws

Eerste Fallout-seizoen is door honderd miljoen mensen bekeken

Een groot succes voor Amazon en Bethesda

Het eerste seizoen van de Amazon Prime-serie Fallout is inmiddels door honderd miljoen mensen bekeken.

Dat werd eerder deze week via social media aangekondigd. Het is daarbij niet bekend wat precies onder een kijker valt - of bijvoorbeeld het gehele seizoen bekeken moet worden om mee te tellen - maar ondanks dat is het een erg hoog aantal kijkers.

In de eerste zestien dagen sinds release van de serie werden er al 65 miljoen kijkers bereikt, en de verkoop- en spelerscijfers van diverse Fallout-games stegen dan ook als gevolg daarvan. Een tweede seizoen komt dan ook zo snel mogelijk uit. "We geven er flink gas op om het tweede seizoen zo snel als mogelijk is uit te brengen", aldus de showrunners eerder dit jaar.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gerucht: 'Assassin's Creed 4: Black Flag-remake komt sneller uit dan je denkt'
Nieuws

Gerucht: 'Assassin's Creed 4: Black Flag-remake komt sneller uit dan je denkt'

Het is niet bekend of het uitstel van Shadows invloed heeft op de releasedatum van Black Flag

De remake van Assassin's Creed 4: Black Flag waar al geruime tijd geruchten over gaan zou sneller uitkomen dan veel mensen denken.

Dat claimt Tom Henderson op Insider Gaming. Vorig jaar gingen er al geruchten over een remake, en begin dit jaar werd gemeld dat de ontwikkeling vorig jaar september begonnen.

Ondanks dat zou de remake helemaal niet zo lang op zich laten wachten - volgens ontvangen documentatie zou de ontwikkeling al verder gevorderd zijn dan gedacht. De game - die de codenaam Obsidian zou dragen - zou zelfs gepland staan voor een release rond november 2025.

Daarbij benadrukt Insider Gaming wel dat deze geschatte releasemaand afkomstig is van voordat Assassin's Creed Shadows werd uitgesteld naar 14 februari 2025. Het is niet bekend of dat uitstel ook invloed heeft op de releaseperiode van de Black Flag-remake.

Volgens Insider Gaming maakt de remake onderdeel uit van Ubisofts strategie om de Assassin's Creed-reeks uit te breiden. Er zouden zo'n tien spellen in de reeks in ontwikkeling zijn die de komende vijf jaar moeten verschijnen, waaronder de mobiele game Jade.

Hoewel de remake van Black Flag vooralsnog niet officieel bevestigd is, claimt Insider Gaming gameplay van de game te hebben gezien. Daarin zou te zien zijn hoe hoofdpersonage Edward Kenway op een schip vaart. De beelden zouden draaien op de geüpgraded versie van de Anvil Engine.

Assassin's Creed 4: Black Flag verscheen in 2013 en was het eerste hoofddeel in de reeks dat een minder grote focus op stealth legde. De piratensetting - de game speelt zich af in het Caribisch gebied in de achttiende eeuw - werd door veel spelers goed ontvangen. Naast het verkennen van eilanden had men ook een schip ter beschikking, waarmee niet alleen naar andere gebieden gereisd kon worden, maar waarmee ook scheepsgevechten gehouden konden worden.

Ubisoft heeft dit jaar veel klappen te verduren gekregen op de beurs. De aandelen van het bedrijf zijn in waarde gedaald na berichten over tegenvallende verkopen van Star Wars Outlaws, dalende spelersaantallen voor XDefiant en het uitstel van Assassin's Creed Shadows naar volgend jaar. Sommige aandeelhouders, zoals AJ Investments, hebben dan ook publiekelijk verklaard graag te zien dat Ubisoft niet meer beursgenoteerd is en mogelijk zelfs verkocht wordt. Sinds gisteren gaan er dan ook geruchten dat de grootste aandeelhouders van het bedrijf - de Guillemot-familie en Tencent - de mogelijkheid om het bedrijf te verkopen te onderzoeken, mogelijk aan Tencent zelf.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!