de Blob (Wii) | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De student die met het idee van de Blob is gekomen moet toch een bobbel in de broek krijgen als hij hoort dat een twintigtal journalisten in een peperduur hotel in New York een half uur naar een presentatie van 'zijn game' hebben geluisterd. Alhoewel, de term 'zijn game' is niet meer op z'n plaats want de Blob is vanaf de grond af aan opgebouwd. Desalniettemin blijft het enorm gaaf om te zien hoe buitenlandse journalisten reageren terwijl er een game gepresenteerd wordt die zijn roots in ons eigen landje kent.

Genoeg over de presentatie, het gaat om de game zelf. De Blob is een oersimpele game waarin je met de Wii-besturing een blobje navigeert door tal van witte omgevingen. De wereld is zo grauw doordat de Inky's, de grappige vijandjes in de game, alle kleur uit de wereld hebben gezogen. De bedoeling is om de wereld weer in te kleuren door tegen alle gebouwen aan te rollen. Uiteraard heb je verschillende kleuren tot je beschikking en kun je op z'n Mondriaans een waar kunstwerk van de omgeving maken. Met de kleur breng je ook de vrolijkheid in de wereld weer terug, wat te merken is aan de muziek die begint te spelen.

Je bestuurt de game door met de Nunchuck de blob te rollen en middels een beweging met de Wii-mote de blob te laten springen. Als je springt kun je ware combo's maken door van gebouwen naar gebouw te stuiteren. Combo's leveren je meer punten op, waarbij je de punten weer nodig hebt om bepaalde mi iedoelen te behalen. Hoewel je tamelijk vrij bent in je doen en laten, kun je bij Bloblische figuren ook opdrachten aannemen. De opdrachten variëren van het behalen van een reeks punten tot het verven van een blok gebouwen. Niet heel spannend en gevarieerd, maar het geeft de game enige sturing.

De spanning in de game wordt nog ietwat verhoogd doordat de Inky's ook in de wereld aanwezig zijn. De Inky's verschillen van elkaar en zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Zo is er één type dat een zeppelin op z'n rug draagt en je daardoor makkelijk uit de lucht kan halen. Wanneer je geraakt wordt door een Inky verdwijnt de kleur van je blob en word je zwart gemaakt. Zwart is foute boel, dus moet je zo snel mogelijk naar een fontein racen om je schoon te spoelen en op zoek te gaan naar een nieuwe kleur verf. Alle gebouwen die je ondertu en aanraakt verliezen hun kleur en moet je opnieuw beschilderen.

De Blob lijkt zo'n typische Wii-game te worden die je in de singleplayer beter kunt vergeten, maar in multiplayer echt hilarisch wordt. De game ondersteunt vier spelers en laat je tegen elkaar de stad inkleuren. Uiteraard kun je elkaars geverfde gebouwen overnemen en andere blobs omleggen, zoals je ook de Inky's bestrijdt. Mocht je niet zo van vijandige blobactie houden, dan kun je altijd nog coöperatief je creatieve ik de vrije loop laten.

Afgaande op de getoonde beelden en de multiplayer chaos die ontstond toen een aantal journalisten het tegen elkaar op mochten nemen, kan de Blob best een leuke titel worden. De drempel om de game te kunnen spelen is laag en het lijkt een verslavend stukje software te worden om samen met je vrienden op de vrijdagavond te gaan spelen. In de gaten houden dus, al is het maar vanwege het Nederlandse tintje.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou