Cybercriminelen richten zich op gamers | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

G Data Security Labs heeft een oproep gedaan richting online gamers om hen te waarschuwen tegen de gevaren van cybercriminelen. Reden hiertoe is een recent onderzoek van het bedrijf waaruit blijkt dat gamers steeds vaker het doelwit worden van cybercriminelen.

"Het aantal schadelijke bestanden, vermomd als software voor gamers, neemt snel toe," aldus G DATA Security Labs. De afgelopen maanden is de hoeveelheid gamegerelateerde schadelijke software constant toegenomen. In januari was 58% van de gamegerelateerde software schadelijk, in februari 62% en in maart 67%.

Online gamers maken volgens G DATA Security Labs regelmatig gebruik van peer2peer netwerken als eMule om cheats, patches en andere software te downloaden. Wat veel gamers echter niet weten is dat de meerderheid van de filesharing software schadelijk is. Daar komt nog eens bij dat gamers een steeds aantrekkelijker doelwit worden. Gestolen accounts leveren soms meer geld op dan creditcard gegevens.

Nu heeft G DATA kennelijk belang bij dit onderzoek. Ze hebben het moment direct gebruikt om gamers erop te wijzen G DATA-producten te kopen om zich te beveiligen tegen deze boosdoeners. Geheel ontevreden zal het bedrijf daarom niet met deze uitslag zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou