Civilization ontketent revolutie op consoles en handhelds | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Civilization-reeks was vooralsnog voorbehouden aan pc-gamers, maar zal begin 2008 eindelijk zijn opwachting maken op de 'next-gen' consoles en handhelds. Onder de naam Civilization Revolution komen Sid Meier en zijn team met een geheel nieuwe Civilization-ervaring die speciaal is ontworpen met de wensen van de nieuwe platformen in het achterhoofd.

"Civilization Revolution is het spel dat ik altijd al wilde maken" zegt Sid Meier, het creatieve genie achter de Civilization Reeks. "We willen graag de kracht van de next-gen consoles en de vindingrijkheid van de handhelds benutten, om zo een fantastisch en nieuw strategiespel te maken voor mensen die de serie nog niet kennen, maar ook voor de miljoenen fans die Civilization op de pc gespeeld hebben."

Consolegamers kunnen met Civilization Revolution alvast indrukwekkende graphics verwachten zoals je die normaliter niet van de reeks gewend bent. Het verloop van het spel zal sneller zijn, maar nog steeds net zo verslavend en herspeelbaar als de pc-versie. Nieuw is onder andere real-time interactie met adviseurs en leiders, uitgebreide multiplayermogelijkheden en geïntegreerde voice- en videochat.

In totaal zullen zestien beschavingen tot je beschikking staan en een ruim een aantal historische leiders. In multiplayer kun je kiezen om één tegen één te spelen, in teams of ieder voor zich. Alle functies die we van next-gen consoles gewend zijn, zoals leaderboards, achievements en downloadable content zitten in het spel verwerkt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou