Church of England niet blij met Resistance: Fall of Man | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Resistance: Fall of Man is een van de games waarvoor je op dit moment een Playstation 3 in huis moet halen. Met leuke gameplay, realistische beelden en een bestaande setting in huis is de shooter zonder twijfel een degelijk spel te noemen. Laat het nou net die twee laatste kenmerken zijn waar men in Engeland problemen mee heeft, meer bepaald het bestuur van Manchester Cathedral. De bekende kerk zit namelijk in het spel verwerkt, en daar kan mijn niet om lachen!

De bi chop van Manchester, Nigel McColluch, vind het verschrikkelijk onverantwoordelijk van Sony om zijn kerk in een spel te stoppen zonder daar ook maar enige toestemming voor te vragen. Vooral het feit dat spelers ook binnen in de kerk kunnen gaan om te schieten ziet de man aan als heiligschennis. Daarnaast heeft hij er ook nog problemen mee dat men tijdens de ontwikkeling van Resistance: Fall of Man net Manchester heeft uitkozen als locatie, het is volgens hem algemeen geweten dat de stad ernstige problemen heeft omtrent het gebruik en bezit  van vuurwapens.

Als vergoeding eist Manchester Church dat Resistance: Fall of Man uit de winkelrekken verdwijnt én dat Sony zijn verontschuldigingen komt aanbieden. Doet Sony dit niet, dan zal er waarschijnlijk een rechtzaak volgen. Sony zelf trekt het zich blijkbaar allemaal maar weinig aan, alle telefoontjes die vanuit Manchester Church richting het Japanse bedrijf gepleegd worden zijn tot nu toe tevergeefs geweest.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou