CCP tracht imago te herstellen na EVE debacle | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Er is een ware crisis gaande in de virtuele wereld van EVE Online. Sinds dat een medewerker van CCP, het bedrijf achter EVE Online, zeer waardevolle technische tekeningen doorspeelde aan zijn clan Band of Brothers, is het vertrouwen in CCP onder de spelers een behoorlijk eind gedaald.

Dankzij de doorsluisactie van T20 wist Band of Brothers aardig wat voordeel te behalen uit de online game, terwijl eerlijke spelers daardoor werden gedupeerd. De tekeningen zijn inmiddels weer teruggegeven, maar het imago van CCP heeft een flinke deuk opgelopen. Spelers laten volmondig op de fora weten hun vertrouwen in de eerlijkheid van de MMO te zijn kwijtgeraakt.

CCP heeft echter een oplo ing bedacht om te voorkomen dat de boel uit de hand gaat lopen. Er zal een verkiezing komen die spelers in staat stelt om op te treden als ombudsman. In totaal zullen er negen spelers worden gekozen die namens de andere spelers naar het hoofdkwartier van CCP in IJsland af zullen reizen om alle details van zowel het spel als het bedrijf te onderzoeken. Door te laten zien dat er echt geen dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen, wil CCP het vertrouwen van de spelers weer terugwinnen.

“Ik zie voor me dat deze groep uit negen mensen zal bestaan die door de spelers zelf zijn gekozen, bij wie je je ook kandidaat stelt. Wie de verkiezing wint mag naar IJsland komen en in alle hoeken en gaten kijken om te zien dat we ons bedrijf op een profe ionele manier runnen,” vertelt Hilmar Petur on, chief executive van CCP. “Dan kunnen men met eigen ogen zien dat we EVE Online niet hebben gemaakt om te winnen.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou