Broken Hero IV? | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Red Ring of Death. Onderu en kent iedere normalen gamer dit begrip wel en de schuld ligt, terecht, bij Microsoft. Hier zit echter wel een grote 'maar' aan, Microsoft is lang niet de enige met dit soort problemen.

Zie het als ongeveer hetzelfde probleem wat EA heeft. Ze staan bekend om hun uitmelkerij, maar zijn, wat veel mensen vergeten, lang niet de enige. Neem nou die andere ontwikkelaar met een revolutionaire console, Nintendo. Wat ik me dus afvraag is of er wel ooit 6 maanden voorbij zijn gegaan, zonder de release van een Mario-game? Het zal vast wel een keer gebeurd zijn, maar een stuk minder als je zou denken. Dus niet alleen EA melkt uit, ook Nintendo. En wat mij betreft doet de uitgever waarover deze column gaat dat ook, namelijk Activision. Op 6 april 2007 kwam Guitar Hero II uit en op 23 november van datzelfde jaar was het derde deeltje al verkrijgbaar. In de tu entijd werd er ook nog aan Guitar Hero: Rocks the '80's gewerkt, die op 27 juli het levenslicht zag. En op moment van spreken is Activision bezig met Guitar Hero On Tour, voor de Nintendo DS en Guitar Hero: Aerosmith, die in juni al wordt gereleased. Dus wie melkt er hier nu uit, Activision met 3 Guitar Heroes per jaar, of EA die elk jaar met een nieuwe FIFA komt?

Toegegeven, dit wijkt enorm af van het onderwerp waar deze column over gaat, maar het is wel een vergelijkbare situatie. Zoals in de inleiding te lezen was, staat Microsoft nog steeds in een kwaad daglicht om de vele falende Xbox360's. Hetzelfde probleem heeft Activision, met zijn vele falende gitaren. De gitaar van Guitar Hero II had al te kampen met problemen van de zogehete Whammy Bar. Deze wilde nog wel eens blijven hangen of juist helemaal niets doen. Door dit probleem was het onmogelijk om erg hoge scores te halen. Nu zijn deze problemen grotendeels opgelost, maar de lancering van de Guitar Hero III gitaar ging ook niet zonder problemen. De verbeteringen van die gitaar zijn onder andere dat hij draadloos is, en de verwi elbare nek van de gitaar.

Nu geven deze twee 'verbeteringen' allebei grote problemen. Om het feit dat de gitaar draadloos is, zal er logischerwijs verbinding moeten komen tu en je console en gitaar. Echter, bij sommige versies van die gitaar gaat het al mis. Sommige gitaren kunnen de console helemaal niet vinden en zolang je geen connectie heb, heb je natuurlijk ook niets aan je gitaar. Het tweede, grotere en vaker voorkomende, probleem ligt bij die andere 'verbetering'.

Dit is namelijk de verwi elbare nek, die vooral bedoeld is voor het makkelijke vervangen van faceplates en bovendien past die op deze manier beter in de doos. Er zit echter een grote, zoniet enorme 'maar' aan. De verwi elbare nek houdt in dat het gedeelte met de knoppen losgemaakt kan worden van de gitaar zelf, hierdoor zit dat gedeelte niet helemaal vast aan de gitaar, wat er ten eerste voor zorgt dat die wiebelt tijdens het spelen, wat niet fijn is. Maar het veel grotere probleem ligt bij het gevolg hiervan. De connectie tu en de fret knoppen en de gitaar kan verloren gaan, waardoor deze niet doorverzonden worden naar de console.

Dit probleem is erg vervelend, omdat het gewoonweg onmogelijk is een nummer te halen zonder een noot te mi en. Hierdoor verlies je weer enorm veel punten in je game, terwijl je er zelf niets aan kan doen, en dat geeft je wel het gevoel dat je flink genaaid wordt. Het verlaagt bovendien het speelplezier enorm en het gevolg daarvan is dat die een paar maanden stof loopt te happen.

Maar wie hoor je daar nou over? Dit probleem komt wereldwijd erg vaak voor, maar het krijgt totaal geen aandacht, terwijl Microsoft helemaal dood gebasht wordt om hun vele kapotgaande Xboxen. Maar Microsoft heeft het zo goed geregeld, dat de consoles die nu verkocht worden, prima in orde zijn. Bovendien hebben zij een enorm goede service en garanderen ze je dat je binnen 2 of 3 weken een nieuwe Xbox in hebt. En de verzendkosten worden zelfs betaald door Microsoft. Jammer genoeg werkt dit niet zo bij Activision, de game is ondertu en bijna een half jaar uit en oplo ingen zijn er daar nog steeds niet bedacht. Ook is het niet mogelijk om een nieuwe gitaar opgestuurd te krijgen, want gekocht is gekocht.

Maar waarom wordt hier nou geen media-aandacht aangegeven? Waarom krijgt Microsoft wel deze negatieve aandacht, en Activision niet? Waarom kiest Activision er sowieso voor om zelf die hardware te maken? Ze hebben daar al geen ervaring mee, en dat blijkt na die kapotte gitaren. Waarom laten ze die gitaren niet maken door een bedrijf die wel ervaring heeft met hardware? Allemaal vragen die onbeantwoord blijven, en dat is niet eerlijk. Activision doet er goed aan de gitaren te repareren voordat de media-aandacht er wel komt, maar hoelang gaat dat nog duren?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou