Breaking Bad krijgt eigen mobiele game in 2019
Nieuws

Breaking Bad krijgt eigen mobiele game in 2019

Ontwikkelaar Plamee en uitgever FTX Games brengen later dit jaar de mobiele game Breaking Bad: Criminal Elements uit; een strategische game gebaseerd op de gelijknamige hit-serie, Breaking Bad.

Breaking Bad: Criminal Elements laat spelers een eigen crimineel imperium opstarten. Spelers kunnen in de game bekende personages uit Breaking Bad en Better Call Saul ontmoeten. Breaking Bad en Better Call Saul-regisseur Vince Gilligan was erg onder de indruk over hoe de details van Breaking Bad: Criminal Elements terugspelen op de originele televisieserie.

"FTX Games geeft net zoveel om de details als ons creatieve team van de series," zegt Gilligan. "Ik ben erg onder de indruk van de toewijding die Plamee en FTX Games laten zien bij het maken van een authentieke uitbreiding in de vorm van deze game. Spelers keren terug in de wereld van Breaking Bad en komen op nieuwe manieren in aanraking met bekende personages als Walt, Jesse en Saul Goodman," aldus Gilligan.

Over de specifieke gameplay is nog niets bekendgemaakt, maar hints worden gegeven over dat spelers te maken krijgen met morele dilemma's en vijandige persoonlijkheden terwijl ze hun eigen illegale business geheim moeten houden.

Watch on YouTube

Breaking Bad: Criminal Elements verschijnt later dit jaar als mobiele game.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Gratis PlayStation-avatars van The Last of Us te claimen
Nieuws

Gratis PlayStation-avatars van The Last of Us te claimen

The Last of Us-merchandise kan met korting worden aangeschaft

Mensen met een PlayStation Network-account kunnen nu drie gratis PlayStation-avatars gebaseerd op The Last of Us claimen.

Het gaat om avatars waarin Joel, Ellie en een Clicker worden afgebeeld. De drie avatars kunnen tot 26 oktober geclaimd worden middels de volgende code: E92P-28D4-DKN8. Deze kan ingevoerd worden door via de PlayStation Store of PlayStation App 'redeem code' te kiezen.

Overigens kan ook allerlei The Last of Us-merchandise met tien procent korting aangeschaft worden door de code TLOUPLUS10 te gebruiken bij het afrekenen, al moet daar men wel lid voor zijn van PlayStation Plus.

Sinds eerder deze week kan The Last of Us: Part 1, de remake van de eerste The Last of Us, kosteloos gespeeld worden door mensen met een PlayStation Plus Extra- of Premium-abonnement.

Gisteren verscheen er een nieuwe teaser trailer van het tweede seizoen van HBO-serie The Last of Us, waarin een gedeelte van de gebeurtenissen uit The Last of Us: Part 2 worden verfilmd. Eerder werd al bevestigd dat het tweede The Last of Us-seizoen in 2025 uitkomt op HBO Max en uit zeven afleveringen bestaat.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Alan Wake- en Control-ontwikkelaar gaat 15 miljoen euro van Tencent lenen
Nieuws

Alan Wake- en Control-ontwikkelaar gaat 15 miljoen euro van Tencent lenen

De lening kan door Tencent worden omgezet in aandelen van de ontwikkelaar

Remedy Entertainment heeft een afspraak met het Chinese Tencent gemaakt voor een lening van 15 miljoen euro.

De afspraak moet wel nog eerst worden goedgekeurd door Remedy tijdens een meeting op 24 oktober. Daarna kan de lening doorgaan. Daarbij zal Tencent de optie hebben om de lening binnen drie jaar om te zetten in aandelen van de ontwikkelaar achter de Alan Wake- en Control-franchises.

Volgens Remedy zorgt de lening er voor dat het nog meer ondersteuning heeft in het ontwikkelen en uitgeven van zijn games. Tencent geeft op zijn beurt aan dat het vertrouwen heeft in de langetermijnvisie en strategie van Remedy.

Remedy annuleerde eerder dit jaar een co-op-multiplayergame die het in ontwikkeling had. De game, die de codenaam Kestrel droeg, zou worden uitgegeven door Tencent.

Remedy heeft diverse andere games in ontwikkeling, waaronder Control 2, een spin-off van Control die draait om multiplayer en de remakes van Max Payne 1 en 2. Ook komt in oktober de tweede betaalde dlc voor Alan Wake 2 uit. Verder werkt Remedy samen met Annapurna Pictures. Laatstgenoemde bedrijf financiert de helft van de ontwikkeling van Control 2, terwijl zij de verfilmrechten op Control en Alan Wake in handen hebben.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Regisseur van MediEvil ziet remake van vervolg niet gebeuren
Nieuws

Regisseur van MediEvil ziet remake van vervolg niet gebeuren

Franchise was het 'kindje' van Shawn Layden

Jay Gunn, de ontwerper en regisseur van de MediEvil-reeks, acht het onwaarschijnlijk dat er ooit een remake van MediEvil 2 verschijnt.

Dat meldt hij in een interview met zustertijdschrift Power Unlimited. “Other Ocean zou nog dlc voor MediEvil maken, met levels die wij uit het origineel geschrapt hadden. Maar Shawn Layden ging weg en het was zijn ‘kindje’. Met hem zijn volgens mij ook die plannen vertrokken."

Gunn vervolgt: "Als iemand zo hoog in de organisatie vertrekt, betekent dat vaak ook het einde van hun ‘kindjes’, dan komen de wolven. Verdrietig genoeg denk ik dat MediEvil 2 die remakebehandeling daarom nooit gaan krijgen.”

Een remake van de eerste MediEvil kwam in 2019 uit, en sindsdien hopen fans dat ook het vervolg een remake krijgt. Volgens Gunn is dat dus erg onwaarschijnlijk, met name door het vertrek van Shawn Layden, die in 2019 aftrad als voorzitter van SIE Worldwide Studios.

Het betreffende interview met Gunn zal te vinden zijn in het volgende nummer van Power Unlimited dat komende maand verschijnt.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!