Brain Training heeft moeite met Noord-Engels accent | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Het is op zich geen nieuws dat de spraakherkenning van Brain Training wat te wensen over laat. Zo meldde ik al in mijn review van de eerste Brain Training dat de Nederlandse versie van het spel moeite heeft met mijn boerse accent. Inmiddels neemt de populariteit van het spel alleen maar toe, wat tot gevolg heeft dat de klachten rond de spraakherkenning inmiddels serieus aan bod zijn gekomen in een consumentenprogramma van de BBC.

Het probleem beperkt zich namelijk niet tot de Nederlandstalige versie die niet overweg kan met Achterhoekers en Tukkers die het woord 'Rood' proberen te zeggen, ook de Engelse versie schijnt moeite te hebben met bepaalde lokale accenten, waaronder Noord-Engels.

Michelle Livesey, een radioverslaggeefster uit Manchester, beklaagde zich over de spraakherkenning. "Ik zei 'blue, blue, blue', maar het spel bleef 'nee' zeggen, terwijl het toch echt blauw moest zijn. Toen werd het geel en riep ik 'yeller'. Iedereen vertelde me dat ik het netter uit moest spreken. Je moet 'yellow' zeggen, en toen ik dat deed, werd het pas herkend."

Nintendo liet in een reactie weten dat men veel onderzoek gedaan heeft naar een zo goed mogelijke spraakherkenning, maar dat het onmogelijk is om alle accenten goed te herkennen. Daarbij benadrukt men dat de spraakherkenning maar een klein onderdeel van het spel is en dat je ook met spraakgebrek plezier kunt beleven aan Brain Training.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou