Borderlands-film kent dramatisch slecht openingsweekend

Borderlands-film kent dramatisch slecht openingsweekend

Bore-derlands

De recensies van de Borderlands-film waren al dramatisch slecht, maar nu blijkt ook de omzet achter te blijven.

Borderlands heeft een teleurstellend openingsweekend achter de rug. De omzet in de eerste paar dagen van een film wordt vaak gebruikt om het uiteindelijke succes en de omzet te voorspellen.

In het eerste weekend heeft de verfilming slechts 16 miljoen dollar omgezet. 8,8 miljoen daarvan kwam uit Amerika, in de rest van de wereld werd 7,7 miljoen opgehaald. Hiermee lijkt Borderlands een regelrechte flop te worden: het productiebudget was ongeveer 115 miljoen dollar en er werd nog eens 30 miljoen uitgegeven aan de marketing.

De film volgt Lilith, een beruchte balling met een mysterieus verleden, die naar haar thuisplaneet Pandora terugkeert om de vermiste dochter van de machtige Atlas terug te vinden. Ze sluit een verbond met Roland, Tiny Tina, Krieg, Tannis en Claptrap en neemt het samen met hen op tegen buitenaardse monsters en gevaarlijke bandieten.

De rol van Lilith wordt vertolkt door Cate Blanchett. Verder wordt Roland gespeeld door Kevin Hart, Claptrap door Jack Black en Tannis door Jamie Lee Curtis. Eli Roth nam de regie voor zijn rekening.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Tja, van alle games om te verfilmen lijkt Borderlands me beslist een vreemde keuze geweest: het spel mag weliswaar goeie gameplay hebben en een leuke toon zetten, van een verhaal is natuurlijk nauwelijks sprake, en zo het er al is, leek het me al direct een soort knipoog naar Fallout/Mad Max met z'n wastelands en vaults. Toen Borderlands 1 uitkwam, vond ik de humor - een soort Guy Ritchie meets Pulp Fiction - hartstikke geinig. Een aantal delen later is de nieuwigheid er wel vanaf, nog los van het feit dat ook (populaire) series als The Boys er inmiddels naam mee hebben gemaakt. En zo ontstaat er dan een flop: een film die het moet hebben van inmiddels behoorlijk uitgekauwde (en in andere media veel beter tot uiting gebrachte) humor en gratuit geweld, gesitueerd in een wereld die ook al eerder (en beter) is verbeeld (onlangs nog in de Fallout-serie en Mad Max), zonder een goed verhaal. Het is jammer, want er leek nu juist wat nieuw elan in de game-verfilmingen te zijn gebracht door o.a. The Last of Us en Fallout.

[Reactie gewijzigd door Montanus op 12 augustus 2024 - 13:48]

0
test

Wij hebben gisteren de film gezien omdat een vriend van mij groot fan van de games is. We zaten met ons 3en in de zaal... Het is niet de slechtste film die ik ooit gezien heb, maar middelmatig haalt ie ook niet. Cate Blanchett speelt grappig, net zoals het meisje dat Tina speelt en ik vind Claptrap altijd leuk. Kevin Hart speelt Kevin Hart. Jamie Lee Curtis kan deze rol als haar slechtste beschouwen. Als ik haar niet in andere films had gezien, zou ik gedacht hebben dat ze een beginnende actrice was... Dan het plot (yes, there is a plot): Ze zoeken dus een kluis, moeten ze 3 sleutels voor hebben. 2 sleutels zijn makkelijk te vinden en voor iedereen die een beetje filmkenner is weet vanaf het begin al wat de 3de sleutel is, hoewel de film je nog op het verkeerde been probeert te zetten en op het eind met een totaal niet onverwachte plottwist op de proppen komt. Al met al leuk om een keer te zien als ie op een streamingdienst komt, maar niet om naar een bioscoop te gaan.

[Reactie gewijzigd door mole28 op 12 augustus 2024 - 14:20]

0

Aanbevolen voor jou