Blizzard strijdt verder tegen gold farmers | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Al vanaf het moment dat er met World of Warcraft heel wat te verdienen viel, werd Azeroth naast ontelbare gewone spelers ook overspoeld met gamers die slechts één reden hadden om zich in het virtuele rijk te begeven: zoveel mogelijk geld bij elkaar schrapen. Dit fenomeen heet gold farming en wordt zowel groot- als kleinschalig toegepast. Hoe dan ook, Blizzard is hier absoluut niet van gecharmeerd en stelt alles in het werk om de goudboeren een halt toe te roepen, wat te lezen valt in een forum statement.

“Zoals velen van jullie weten zijn er bij de laatste patch naast een hoop nieuwe content ook technische maatregelen toegevoegd om in-game goud spamming tegen te gaan. Onze inspanningen om misbruik in de game-wereld te verbannen en de omgeving voor iedereen leuk en veilig te houden, zullen eeuwig blijven voortduren.”

“We vinden het belangrijk om de community te blijven inlichten over hoe serieus we zijn als het gaat om het aanpakken van misbruik. Blizzard heeft een federale aanklacht ingediend tegen de mensen achter Peons4hire, een populaire goudverkooporganisatie die jullie vast wel kennen van hun advertenties. Als onderdeel van deze maatregel hebben we Peons4hire per direct verzocht elke vorm van in-game spam te staken. Als deze organisatie weigert hieraan te voldoen, zullen er verdere juridische stappen worden ondernomen.”

Dat klinkt behoorlijk serieus en aan Blizzard te horen is het dat ook. Mi chien dat het tijd wordt voor Peons4hire om hun borst nat te maken voor een juridische strijd of hun kruiwagentjes goud snel in veiligheid te brengen om daarna nooit meer iets van zich te laten horen.

"P t.. Goud kopen?"


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou