Blizzard bekritiseerd na beledigende video op BlizzCon | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De video werd tijdens Blizzcon 2011 vertoond ter introductie van Fisher, die als gastzanger optrad met de Blizzard-band Level 90 Elite Tauren Chieftain. Hoewel zijn uitspraken tijdens het evenement grotendeels gecensureerd werden, is in de oorspronkelijke versie te horen dat hij spelers van Alliance-ra en uitscheldt voor homo's en dat hij ze dood wil hebben in het spel. 

Blizzards vertoning van de video zorgde voor tumult onder de spelers, wat zich na BlizzCon over drie topics in de officiële WoW-forums verspreidde. Community manager Bashiok plaatste gisteren namens Elite Tauren Chieftain een verklaring. “We lazen en hoorden alle feedback na de afgelopen BlizzCon. De Corpsegrinder-video was niet bedoeld om serieus te nemen, het spijt ons als we iemand hebben gekwetst.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou