BenQ introduceert eerste oled-gamingmonitor: Mobiuz EX480UZ

BenQ introduceert eerste oled-gamingmonitor: Mobiuz EX480UZ

Na de eerste oled-modellen van concurrenten maakt nu ook BenQ een eigen oled-gamingmonitor: de Mobiuz EX480UZ.

De Mobiuz EX480UZ is een 48 inch groot oled-paneel, met een 4k-resolutie op 120 hertz. In combinatie met twee hdmi 2.1-poorten moet de omvangrijke monitor een mooi maatje vormen voor onder meer de PlayStation 5 en Xbox Series-consoles. De ingebouwde treVolo-speakers en inbegrepen afstandsbediening — vaste verschijningen voor Mobiuz — moeten dat verder onderstrepen.

Net als de andere Mobiuz-modellen blijft ook de EX480UZ vasthouden aan minimaal HDR10-kleurendiepte — in dit geval bijgestaan door BenQ's 'True Black' hdr-technologie, met minimaal 400 nits piekhelderheid. Met een native contrastratio van 135.000:1 oogt het scherm harder dan menig gamingmonitor. 

Ondertussen kan met het oled-paneel ook de schermresponsiviteit weer verhoogd worden. Voor de grote Mobiuz EX480UZ belooft BenQ een GtG-schermrespons van slechts 0,1 milliseconde.

Als eerste en zeker niet de kleinste oled-gamingmonitor komt de Mobiuz EX480UZ wel met een voor BenQ wel erg hoog gegrepen adviesprijs à 1.999 euro. De monitor moet, net als diens twee gelijktijdig onthulde Mobiuz-broertjes, nog ergens tussen nu en oktober lanceren.

 

Tevens nieuw in het Mobiuz-aanbod zijn de EX270QM en EX270M. Beide monitoren zijn 27 inch grote ips-modellen op 240 hertz, met in ieder geval HDR10-kleurbereik en een responstijd van hoogstens 1 milliseconde (GtG). Het verschil zit 'm vooral in de resolutie, alsmede de hdr-prestaties.

De Mobiuz EX270QM is met een adviesprijs van 799 euro het luxere model, met onder meer een 1440p-resolutie en een DisplayHDR 600-certificaat. Juist helderheid en kleurrealisme staan bij snelle QHD-schermen niet vaak hoog in het vaandel, maar voor BenQ en Mobiuz zijn het pijlers. De EX270QM belooft daarnaast 98 procent van het DCI-P3 kleurengamma te dekken.

BenQ's Mobiuz EX270M schaalt dat allemaal ietwat omlaag en biedt een 27 inch instapmodel voor 399 euro. De schermhelderheid zakt terug naar een relatief standaard 400 nits, met 'slechts' 99 procent dekking van het minder rijke sRGB-kleurenspectrum. Ook de 1440p-resolutie maakt hier plaats voor 1080p.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Die van de afbeelding is denk ik niet de 48"? Wel mis ik het dat je em niet in hoogte kan verstellen, of kan dat wel?

0
test

@-JK- Bovenste afbeelding is de EX480UZ, onderste is inderdaad de EX270QM (of EX270M; ze zijn fysiek haast identiek). Het is een beetje lastig te plaatsen met al die vaste designoverwegingen, maar geloof me: de EX480UZ is best een flink vehikel. De hoogte is overigens niet verstelbaar voor het allergrootste model, maar er is wel een kanteling mogelijk.

0

Aanbevolen voor jou