Bedrijf klaagt Sony en Nintendo aan om patentschending | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Sinds Immersion succesvol zijn zaak over de trilfunctie in controllers won van Sony en Microsoft zijn rechtszaken om patentschendingen een serieuze bedreiging voor console-ontwikkelaars. Nu blijken Nintendo en Sony een nieuwe rechtszaak voor hun kiezen te krijgen, omdat het bedrijf Copper Innovations Group de bedrijven aanklaagt.

Het zou hier gaan om een patent voor een "Handheld Computer Inputapparaat en -Methode". Het patent, dat in januari 1996 werd aangevraagd, betreft een methode om apparaten aan systemen te koppelen en hun input te sorteren door het uitzenden van een hardware-identificatienummer bij iedere transmi ie. Volgens de Copper Innovations Group overschrijden zowel Sony als Nintendo dit patent, aangezien in de aanklacht de Wii-mote, Wii Nunchuk, Sixaxis controller en Blu-ray afstandsbediening genoemd worden.

De Copper Innovations Group eist in de recht zaak onder andere een schadevergoeding plus een eigen deel, vergoeding van de rechtzaak en een juridisch bevel dat zowel Sony en Nintendo als een van hun agenten het patent van Copper Innovations niet meer mogen schenden. Een advocaat van de Copper Innovations Group wilde niet nader op de zaak ingaan of vertellen waarom Microsoft buiten de rechtzaak is gehouden. Ook van Sony en Nintendo zijn nog geen reacties.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou