Atari Inc. raakt mogelijk Dragonball Z-licentie kwijt* | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Uitgever Atari Inc. krijgt binnenkort mogelijk opnieuw een zware klap te verduren. Door een contractueel conflict dreigt het namelijk de rechten op de anime-serie Dragonball Z kwijt te raken. De Dragonball Z-games waren de meest lucratieve games voor Atari de laatste jaren, goed voor $85 miljoen in boekjaar 2005.

Volgens FUNimation, dat de rechten op Dragonball Z verschaft, is Atari Inc. bepaalde contractuele verplichtingen niet nagekomen. Volgens FUNimation is het lopende contract daardoor verbroken. Atari Inc. is het er niet mee eens en is van plan gewoon door te gaan met het uitgeven van de Dragonball Z-producten die op stapel staan. Intu en proberen beide bedrijven een tijdelijke overeenkomst te sluiten zodat men nog even op oude voet verder kan, om vervolgens het contract verder te evalueren.

Wanneer Atari Inc. ook Dragonball Z kwijt raakt, dan raakt de IP-catalogus van Atari behoorlijk uitgehold. Eerder verloor men onder andere Driver, Stuntman en Transformers. Dungeons & Dragons en Godzilla behoren tot de paar franchises die Atari nog wel in zijn bezit heeft, maar of die genoeg zoden aan de dijk zetten om de noodlijdende uitgever te redden, is nog maar de vraag. Onze hoop is alvast gevestigd op Alone in the Dark.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou