Alles kan kapot in indiegame Teardown
Nieuws

Alles kan kapot in indiegame Teardown

Ontwikkelaar Tuxedo Labs heeft een trailer voor actieplatformgame Teardown onthuld tijdens Gamescom Opening Night Live.

Teardown bevat zeer destructieve omgevingen, waarin spelers een pad moeten vinden door gebouwen en de 'perfecte' overval moeten plegen. De game draait op een zelfgemaakte engine en wordt ontwikkeld in Zweden.

De game moet dit jaar nog in early access lanceren voor pc.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Silent Hill 2 krijgt snelle patch omdat de ondertiteling het einde spoilt
Nieuws

Silent Hill 2 krijgt snelle patch omdat de ondertiteling het einde spoilt

Oeps

De remake van Silent Hill 2, die gisteren is uitgekomen, heeft een snelle patch gekregen om er mogelijk een grote fout in de ondertiteling stond.

Het gaat om de Italiaanse ondertiteling, die aan het begin van de game al een gigantische spoiler zou verklappen. Hoofdpersoon James, die op zoek is naar zijn vrouw Mary, vindt aan het begin van het spel een radio die hem helpt om monsters op te sporen. Als hij die voor het eerst oppakt, zijn een paar regels tekst te horen van Mary. De audio is hevig verstoord door ruis en nauwelijks te verstaan.

De ondertiteling lost dat in de meeste talen op door slechts een paar letters weer te geven met een hoop puntjes. De Italiaanse versie vertaalde een van de zinnen blijkbaar per ongeluk, waarmee het uiteindelijke lot van Mary - en de grootste plottwist van de game - wordt verklapt.

Italiaanse spelers wordt dus aangeraden om de net uitgebrachte patch 1.003.000 te downloaden voordat ze aan de slag gaan. De fout werd aangehaald door een speler op Reddit (pas op voor spoilers), die zegt de ontwikkelaar erop te hebben aangesproken, waarna het met een patch kon worden verholpen.

Silent Hill 2 is afgelopen dinsdag uitgekomen op PlayStation 5 en pc. De game kan op goede kritieken rekenen: het gemiddelde op Metacritic is op moment van schrijven een 86.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
16-jarige speelt als eerste Tetris 'uit': game begint opnieuw bij level 0
Nieuws

16-jarige speelt als eerste Tetris 'uit': game begint opnieuw bij level 0

Da's knap

Een 16-jarige Amerikaan is er als eerste ter wereld in geslaagd om Tetris zo ver 'uit' te spelen, dat de game weer opnieuw begint.

De nieuwe recordhouder heet Michael Artiaga. Hij speelde Tetris zo ver door, dat de game weer teruggezet werd naar level 0, een zogenoemde 'rebirth'. Dat is tot nu toe nooit iemand gelukt: een eerder record strandde bij level 157, omdat de game daar vastliep. Met wat aanpassingen in het spel kon Artiaga wel verder gaan zonder te crashen.

Artiaga had 82 minuten nodig voor om het record op zijn naam te schrijven op een NES. Na level 255 schakelde het spel door naar level 0. Daarna speelde de tiener nog door en haalde hij in totaal 29,4 miljoen punten, wat een absoluut wereldrecord is. Artiaga streamde zijn poging en zei na afloop: "Ik ben zo blij dat de wedstrijd voorbij is. Ik wil dit spel nooit meer spelen."

De vorige recordhouder was BlueScuti, oftewel de 13-jarige Willis Gibson, die begin dit jaar de game dus wist te crashen bij level 157. Het is nu voor het eerst dat een speler na dat punt is doorgespeeld.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Hotel Barcelona uitgesteld naar begin 2025
Nieuws

Hotel Barcelona uitgesteld naar begin 2025

Game komt naar PS5, Xbox Series en pc

Hotel Barcelona, de nieuwe game van Hidetaka ‘Swery’ Suehiro en Goichi ‘Suda51’ Suda, is uitgesteld naar een release ergens begin 2025.

De game stond eigenlijk gepland voor een release later dit jaar, maar dat blijkt niet meer haalbaar, zo werd aan Game Reactor verteld. “Op dit moment vissen we de bugs uit de game en willen we het spel blijven verbeteren. Idealiter komt de game begin 2025 uit”, aldus Swery.

In 2019 kondigden Goichi 'Suda51' Suda en Hidetaka 'Swery' Suehiro - bekend van games als No More Heroes en Deadly Premonition - al aan dat ze samen aan een horrorgame genaamd Hotel Barcelona werkten. Swery neemt de hoofdontwikkeling op zich, al is het concept door beide heren bedacht.

Hotel Barcelona is een parodie op slasherfilms en biedt 2.5D-actie. Het spel speelt zich af in Hotel Barcelona, waar onder andere een kampeerterrein en een casino te vinden zijn. Er zijn in totaal zeven gebieden die samen de spelwereld vormen, waarbij volgens de makers elk gebied een aantal "bizarre trucjes" heeft, alsmede een eindbaas.

Het doel is om de zeven werelden uit te spelen en de eindbazen te verslaan. Daarbij zijn de eindbazen geïnspireerd door diverse subgenres binnen horror, zoals zombiehorror, zomerkamphorror en slasherfilms. Er zitten echter niet specifieke, echt bestaande horrorpersonages in het spel.

Hotel Barcelona is in ontwikkeling voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc (Steam). Een Switch-versie staat zover bekend niet op de planning, maar Swery grapte dat het spel in de toekomst mogelijk door AI naar Switch wordt overgezet.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!