Activision Blizzard wederom aangeklaagd vanwege seksueel wangedrag
Nieuws

Activision Blizzard wederom aangeklaagd vanwege seksueel wangedrag

Een werknemer heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen Activision Blizzard vanwege seksuele wangedrag op de werkvloer.

Bloomberg Law meldt dat de rechtszaak is aangespannen door de advocaten van een anonieme werknemer, die alleen als 'Jane Doe' wordt vermeld. Ze ging in 2017 aan de slag bij de IT-afdeling van Activision Blizzard. Doe zou vaak onder druk zijn gezet om alcohol te nuttigen binnen het bedrijf, zou seksuele opmerkingen hebben ontvangen over haar uiterlijk en kleding en werd meermaals onwenselijk aangeraakt. Ook werden er pogingen gedaan haar te kussen.

Doe zou daardoor zich conservatiever zijn gaan kleden en etentjes buiten werktijd hebben vermeden. Toen ze binnen het bedrijf een klacht indiende over de seksuele advances en het drinkgedrag van haar meerderen, zou ze hebben vernomen dat ze alleen maar aardig tegen haar probeerden te doen. Ze zou daarnaast hebben vernomen dat ze haar ervaringen beter voor zichzelf kon houden, aangezien die schadelijk voor het bedrijf konden zijn.

Als gevolg van haar beklag zou ze niet verder hebben kunnen groeien binnen het bedrijf. Diverse open posities waar ze gekwalificeerd voor was, gingen aan haar voorbij. Pas toen ze een geschreven klacht indiende aan de toenmalige president van Blizzard, J. Allen Brack, zou haar een rol binnen een andere tak van het bedrijf zijn aangeboden. Die accepteerde ze, al zou het om een lagere positie met een lager loon zijn gegaan.

Doe eist via de rechtszaak niet alleen tegemoetkoming, ze wil ook dat Activision Blizzard een wisselend HR-team krijgt om vriendjespolitiek te voorkomen en neutraal te blijven. Ook wil ze dat CEO Bobby Kotick wordt ontslagen.

De rechtszaak is de laatste in een lange reeks beschuldigingen en aanklachten richting Activision Blizzard. Vorige zomer werd het bedrijf aangeklaagd door de staat van Californië voor vergelijkbaar gedrag. Later bleek uit reportages dat CEO Kotick jarenlang op de hoogte was hiervan, maar daar te weinig aan zou hebben gedaan. Begin dit jaar werd aangekondigd dat Microsoft van plan is Activision Blizzard voor een recordbedrag over te nemen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Mods kunnen nu ook in consoleversie van Baldur's Gate 3 gebruikt worden
Nieuws

Mods kunnen nu ook in consoleversie van Baldur's Gate 3 gebruikt worden

De mods kunnen wel alleen op pc gemaakt worden

Larian heeft patch 7 voor de consoleversie van Baldur's Gate 3 uitgebracht, wat betekent dat mods voor de game nu ook op PlayStation 5 en Xbox Series-consoles geïnstalleerd kunnen worden.

Begin vorige maand kwam de patch al uit voor pc, met de belofte dat deze uiteindelijk ook naar consoles zou komen. Dat is nu dus gebeurd. Hoewel mods voor de game alleen op pc gemaakt kunnen worden, kan men de mods nu ook via de consoleversie van de game installeren. Volgens Larian zijn er al meer dan duizend mods gemaakt en zijn deze mods al meer dan vijftien miljoen keer gedownload.

De patch, die nu overigens ook voor de Mac-versie van de game uit is, bevat daarnaast nieuwe filmpjes voor 'slechte' eindes, verschillende oplossingen voor bugs en verbeteringen aan gevechten in Honour Mode. Hier valt meer over de update te lezen. Larian geeft daar ook enkele tips voor specifieke mods.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Larian op dit moment aan twee nieuwe games werkt. Aan Baldur's Gate 4 gaat de studio niet werken, al staat het natuurlijk vrij voor de eigenaar van de franchise om daar een andere ontwikkelaar voor te zoeken.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Tango werkte voor sluiting al aan vervolg op Hi-Fi Rush
Nieuws

Tango werkte voor sluiting al aan vervolg op Hi-Fi Rush

Ook wil de ontwikkelaar dlc voor het eerste deel maken

Tango Gameworks werkte voordat de ontwikkelaar werd gesloten door Microsoft al ongeveer een halfjaar aan een vervolg op Hi-Fi Rush.

Dat meldt Maria Park, hoofd van corporate development bij Krafton, in een interview met Games Industry. Krafton gaf onlangs aan Tango Gameworks te hebben overgenomen, waardoor de studio toch weer geopend kon worden. Ook is het bedrijf nu eigenaar van de rechten op Hi-Fi Rush.

"We richten ons voornamelijk op Hi-Fi Rush", zo meldde Park. "Het was vooral een strategische beslissing. Het was tof geweest om alle IP's over te ne nemen, maar het team werkte aan Hi-Fi Rush 2 en anderen werkten aan jubileumcontent voor The Evil Within. Microsoft kennende wilden we niet teveel eisen voor deze overname, dus we gingen primair voor Hi-Fi Rush."

Dat er meer Hi-Fi Rush in de maak is, kan dus als zo goed als zeker worden beschouwd. Of in de woorden van Park: "Nu we de rechten op Hi-Fi Rush hebben, kunnen we deze succesvolle serie voortzetten, maar ook mogelijke nieuwe creatieve wegen verkennen."

Volgens Park wil Tango Gameworks de verwachtingen van fans overtreffen met een vervolg. "Zo merkten sommige spelers op dat men in Hi-Fi Rush alleen fabrieken aandeed, dus nu willen ze een ervaring binnen een open spelwereld bieden. Niet per se volledig open wereld, maar een dynamischere omgeving." Ook zou Tango graag nog dlc voor Hi-Fi Rush ontwikkelen. "Ze willen geen haast maken met het vervolg, maar de tijd nemen om die game te verfijnen en een andere ervaring te bedenken."

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Krafton gaat mobiele versie van Palworld ontwikkelen
Nieuws

Krafton gaat mobiele versie van Palworld ontwikkelen

De game is al verkrijgbaar via Xbox, PlayStation 5 en pc

Krafton heeft een overeenkomst met Pocketpair afgesloten om een mobiele versie van Palworld te ontwikkelen.

Dat hebben de bedrijven aangekondigd. PUBG Studios, de dochteronderneming van Krafton, zal de mobiele versie van de game maken. Daarbij zal de gameplay van Palworld worden klaargestoomd voor een speelstijl die past op iOS- en Android-apparaten. Meer details zijn er op moment van schrijven niet.

Palworld groeide begin dit jaar na release op pc, Xbox en Game Pass in een mum van tijd uit tot een grote hit met vele miljoenen spelers. In de game kunnen spelers zogeheten Pals verzamelen. Deze wezens helpen spelers met klusjes op de boerderij en kunnen ter bescherming dienen, maar kunnen ook verkocht worden. Daarnaast verkennen spelers diverse kerkers. Daarbij kunnen Pals worden neergeschoten, zodat ze voedsel of materialen opleveren.

Onlangs bleek nog dat Nintendo en The Pokémon Company ontwikkelaar Pocket Pair aanklagen. Volgens de bedrijven heeft Pocketpair met Palworld inbreuk gemaakt op meerdere patenten. Nintendo en The Pokémon Company willen via de bij Tokyo District Court aangevraagde rechtszaak dan ook schadevergoeding ontvangen en dat Pocketpair gedwongen wordt om te stoppen met inbreuk maken op patenten.

Afgelopen week kwam Palworld nog uit op PlayStation 5.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!