Activision Blizzard heeft moeite met personeel vinden en behouden
Nieuws

Activision Blizzard heeft moeite met personeel vinden en behouden

Activision Blizzard zegt moeite te hebben met nieuw personeel vinden en personeel te behouden.

Dat blijkt uit het gisteren uitgekomen jaarrapport van het bedrijf. "We ervaren toenemende problemen met het aantrekken en het behouden van getalenteerd personeel. We zagen bijvoorbeeld een aanzienlijk hoger personeelsverloop bij onze human resources-afdeling in 2021."

“We verwachten dat recente procesvoering waarin het bedrijf is verwikkeld, over zorgen van medewerkers over de werkplek, met de bijbehorende media-aandacht, een averechts effect gaat hebben op ons vermogen om personeel aan te trekken en vast te houden.”

Vorig jaar kwamen er reportages naar buiten waarin Activision Blizzard als giftige werkplek werd omschreven. De staat Californië klaagde het bedrijf zelfs aan, en vorig najaar kwam naar buiten dat CEO Bobby Kotick jarenlang op de hoogte was van verschillende seksuele intimidaties die hadden plaatsgevonden. Inmiddels is bekend dat Microsoft van plan is Actvision Blizzard over te nemen voor een recordbedrag van 68,7 miljard dollar.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Xbox Live was eerder vanmiddag tijdelijk offline
Nieuws

Xbox Live was eerder vanmiddag tijdelijk offline

Spelers konden niet inloggen en geen online multiplayergames spelen

In navolging tot PlayStation Network was Xbox Live eerder vanmiddag ongeveer meerdere uren offline.

Veel Xbox-eigenaren gaven aan dat ze niet konden inloggen op Xbox Live, waardoor online multiplayer niet beschikbaar was en bepaalde games niet opgestart konden worden. Xbox bevestigde dat gebruikers inderdaad problemen ondervonden.

De problemen begonnen omstreeks 12:45 uur en lijken inmiddels weer grotendeels voorbij, zo meldt Xbox en valt ook op websites als Downdetector te zien. Een reden voor de tijdelijke offline status van Xbox Live is op moment van schrijven niet bekend.

Gisterennacht was PlayStation Network ook al tot midden in de ochtend offline. Diverse PSN-gebruikers meldden dat ze niet online konden gaan op hun PlayStation-console of contact konden maken met PSN-vrienden. Sommigen claimden ook dat ze geen PlayStation Plus-games konden opstarten. Ook in dit geval was de oorzaak niet bekend.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Valorant gaat over op Unreal Engine 5
Nieuws

Valorant gaat over op Unreal Engine 5

Ook werkt Riot Games aan 'nieuwe, speelbare ervaringen' rondom Valorant

De online shooter Valorant zal overgaan op Unreal Engine 5, zo heeft Riot Games aangekondigd.

De game draait op dit moment nog op Unreal Engine 4, maar zal dus overstappen op de volgende generatie van de populaire engine van Epic.

"We hebben alles uit Unreal Engine 4 gekregen, dus nu is het tijd om naar Unreal Engine 5 te gaan. Dat is geen makkelijke opgave bij een liveservicegame, maar wel noodzakelijk", aldus Anna Donlon, de senior vicepresident van Valorant Studios binnen Riot Games. "De upgrade zal niet significant veranderen hoe Valorant eruitziet of presteert, althans, niet direct."

Tot slot liet men weten dat de ontwikkelaars van Valorant aan iets werken waar nog niet over gepraat mag worden. "We overwegen mogelijk manieren om het Valorant-universum via nieuwe, speelbare ervaringen uit te breiden." In wat voor vorm die ervaringen precies zullen komen is op dit moment niet bekend.

Valorant blijkt sinds release in 2020 op pc een populaire shooter. De game kan worden omschreven als een mix tussen Counter-Strike en Overwatch. In de free-to-play-game nemen twee teams van vijf spelers het tegen elkaar op in modi zoals Deathmatch en Spike Rush. Afgelopen maand kwam het spel ook op PlayStation 5 en Xbox Series-consoles uit.

View post on X

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Awesomenauts-makers onthullen nieuwe studio en debuutgame Nubs
Nieuws

Awesomenauts-makers onthullen nieuwe studio en debuutgame Nubs

Game verschijnt in 2025 op pc

Voormalige ontwikkelaars van de Nederlandse indiehit Awesomenauts werken bij een nieuwe studio genaamd Rangatang aan de game Nubs.

Dat werd vanmiddag aangekondigd. Nubs wordt een chaotische multiplayer-arenabrawler die in 2025 op pc moet verschijnen. Spelers kunnen met z'n vieren hectische gevechten houden vol met unieke, vreemde personages, opvallende wapens - zoals een vis - en dodelijke valstrikken.

De game wordt door twee studio's ontwikkeld: Glowfish Interactive en Rangatang. Laatstgenoemde studio bestaat zoals gezegd uit voormalige leden van Awesomenauts-ontwikkelaar Ronimo Games. Die studio ging vorig jaar failliet.

"We zijn blij om eindelijk officieel onze nieuwe studio en Nubs te onthullen", aldus Olivier Thijssen, de medeoprichter van Rangatang. "Na een moeilijke tijd in verband met de sluiting van Ronimo Games zijn we enthousiast over onze toekomst met onze eigen studio, Rangatang. In combinatie met de samenwerking met onze partners bij Glowfish nemen we alle lessen die we de afgelopen jaren hebben geleerd en brengen we die in de praktijk met Nubs en de toekomst van onze studio." De kern van Nubs werd nog bedacht bij Ronimo Games, maar vorig jaar heeft Rangatang de rechten op de IP gekocht.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!