Activision aangeklaagd om gelijkenis Modern Warfare-personage

Activision aangeklaagd om gelijkenis Modern Warfare-personage

Activision wordt door een schrijver en fotograaf aangeklaagd voor de gelijkenis tussen een personage van hem en Operator Mara uit Call of Duty: Modern Warfare.

De Amerikaanse schrijver Clayton Haugen klaagt zowel Activision Blizzard, Infinity Ward als Major League Gaming Corp. aan. Volgens hem is zijn personage 'Cade Janus' gebruikt om het Modern Warfare-personage Mara te creëren. 

Cade Janus is het hoofdpersonage in een kort verhaal genaamd November Renaissance. In 2017 huurde Haugen de streamer Alex Zedra om in diverse foto's als het personage te poseren. Deze foto's werden vervolgens op social media gedeeld en naar filmstudio's gestuurd, in de hoop dat November Renaissance verfilmd zou worden. Haugen claimt dat de foto's door Activision Blizzard zijn gebruikt om Operator Mara te ontwerpen.

Het copyright voor het verhaal van Haugen zou al in 2012 en 2013 zijn vastgelegd, maar de foto's pas afgelopen december - waarschijnlijk zodat de rechtszaak aangespannen kon worden. Mara werd in 2019 aan Modern Warfare toegevoegd als onderdeel van het eerste seizoen van de game. 

Haugen wil alle winst die de bedrijven hebben gemaakt met het personage ontvangen, alsmede de kosten voor de rechtszaak terugkrijgen. De volledige aanklacht is hier te vinden. Hieronder zijn vergelijkingsfoto's te zien die in de aanklacht staan.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mara toegevoegd 2019 Foto`s copyright 2020 Ben benieuwd hoe een rechter hier naar kijkt.

0
test

@DarkraverX Gevalletje wie niet waagt, wie niet wint.

0
test

En nog mooier, dit is een model, Alex Zedra. Misschien kan zij nu hem aanklagen om haar beeltenis... Loser

0

Aanbevolen voor jou