Warner Bros. wil van grootste franchises live-service games maken
Gamer.nl
Nieuws

Warner Bros. wil van grootste franchises live-service games maken

'We willen voor langere tijd en op hogere niveaus betrokkenheid en inkomsten genereren'

Warner Bros. geeft aan dat het van diens grootste franchises live-service games wil maken.

Dat liet David Zaslav, de CEO van Warner Bros. Discovery, weten gedurende een gesprek met investeerders naar aanleiding van de publicatie van de kwartaalcijfers van het bedrijf (via Seeking Alpha).

Volgens Zaslav wil het bedrijf franchises als Harry Potter, Game of Thrones, DC (met name Batman) en Mortal Kombat uiteindelijk omvormen tot live-service games. "Onze focus is het transformeren van onze grootste franchises, waar voornamelijk elke drie, vier jaar nieuwe games van uitkomen op consoles en pc, naar producten waar constant gameplay voor beschikbaar komt via live-services, multiplatform releases en free-to-play-uitbreidingen. Het doel is dat spelers meer tijd op meer platforms spenderen."

Hij vervolgt: "Uiteindelijk willen we voor langere tijd en op hogere niveaus betrokkenheid en inkomsten genereren. We hebben specifieke mogelijkheden en zien significante kansen om na de release van games meer omzet te genereren."

Warner Bros. heeft dankzij gamereleases als Mortal Kombat 1 en Hogwarts Legacy tot nu toe een succesvol boekjaar. Van eerstgenoemde game zijn inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren verkocht. Deze spellen - met name vooral Hogwarts Legacy - draaien echter vooral om directe verkoop en zijn niet zozeer een aanhoudende inkomstenstroom zoals bij live-service games wel het geval is. Uitgekomen games als Mortal Kombat: Onslaught en aankomende releases als Multiversus en Suicide Squad: Kill the Justice League passen beter bij het live-service plaatje.

De live-service markt is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden binnen de game-industrie. Franchises als Fortnite, EA Sports FC (voorheen Fifa), Call of Duty (Warzone), Sea of Thieves, Destiny en Apex Legends houden gamers maanden- of zelfs jarenlang vast, vaak in combinatie met microtransacties of battle passes die een blijvende stroom aan inkomsten genereren. Ook Sony wil zich in deze markt mengen, zo blijkt uit de aankoop van studio's als Bungie en Haven Studios. Het bedrijfliet eerder al weten twaalf live service-games in ontwikkeling te hebben. Eerder vandaag bleek dat zes van de twaalf games uitgesteld zijn tot na maart 2026.

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Fire Emblem: The Sacred Stones aan Nintendo Switch Online toegevoegd
Gamer.nl
Nieuws

Fire Emblem: The Sacred Stones aan Nintendo Switch Online toegevoegd

Abonnement op uitbreidingspakket is ook vereist

De klassieke rpg Fire Emblem: The Sacred Stones is nu speelbaar via Nintendo Switch Online.

Fire Emblem: The Sacred Stones kwam in 2004 uit in Japan en het jaar erop in Europa en de Verenigde Staten. In de game ligt het koninkrijk Renais in puin na de plotselinge invasie van een voormalige bondgenoot.

De koninklijke erfgenamen Eirika en Ephraim gaan er op uit om Renais opnieuw op te bouwen en het duistere geheim achter de oorlog in hun thuisland te achterhalen. Het betreft het achtste deel in de Fire Emblem-reeks en het tweede deel dat ook buiten Japan uitkwam.

Het gaat om een Game Boy Advance-game, en het spel verschijnt dan ook in de GBA-app op Nintendo Switch Online. Daar is dus niet alleen een abonnement op de online dienst voor nodig, maar ook op het uitbreidingspakket.

Watch on YouTube

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!
▼ Volgende artikel
Palworld-maker haalt Ark en Fallout aan rondom Pokémon-rechtszaak
Gamer.nl
Nieuws

Palworld-maker haalt Ark en Fallout aan rondom Pokémon-rechtszaak

Nintendo registreerde verschillende patenten na de release van Palworld

Palworld-ontwikkelaar Pocketpair claimt dat het bestaan van gamefranchises als Fallout, Ark: Survival Evolved en Tomb Raider aan om aan te geven dat de aanklacht van Nintendo ongeldig is.

Afgelopen september bleek dat Nintendo en The Pokémon Company Pocketpair voor de rechter sleept. Palworld wordt sinds release vaak vergeleken met Pokémon. Afgelopen november bleek dat de aanklacht gebaseerd is op geschonden patenten die Nintendo na de release van Palworld heeft aangemaakt.

Pocketpair heeft in een reeks reacties op de aanklacht (via VGC) gemeld dat die patenten nooit aangemaakt hadden mogen worden, aangezien er al allerlei games bestonden die de gameplaymechanismen die door deze patenten worden omschreven bevatten. Volgens Pocketpair hebben games als Ark: Survival Evolved, Octopath Traveler, Pikmin 3, Far Cry 5, Titanfall 2 en Tomb Raider dergelijke mechanismen.

Volgens Pocketpair was het voorheen in games als Pikmin 3, Far Cry 5 en Tomb Raider al mogelijk om allerlei objecten te gooien - net zoals het gooien van een bal in Pokémon en een Pal Sphere in Palworld. In games als Titanfall 2 en Rune Factory 5 is het daarnaast mogelijk om een monster te vangen en ze weer vrij te laten. Daarbij zou het in games als Octopath Traveler, Monster Super League en de Nukamon-mod voor Fallout mogelijk zijn om personages te 'vangen'.

Hoewel bovenstaande voorbeelden natuurlijk niet precies hetzelfde zijn als in Palworld en Pokémon, hoopt Pocketpair hiermee de door Nintendo aangemaakte patenten ongeldig te laten verklaren, of in ieder geval aan de rechter aan te tonen dat de patenten niet volstaan om Nintendo en The Pokémon Company te laten winnen.

Aanbevolen voor jou

Reacties

Login of maak een account en praat mee!