Ubisoft Toronto ontslaat 33 werknemers

Ubisoft Toronto ontslaat 33 werknemers

Studio assisteert bij ontwikkeling van Prince of Persia: The Sands of Time-remake

Er zijn 33 werknemers ontslagen bij Ubisoft Toronto.

Dat heeft het bedrijf aan PC Gamer bevestigd. "Ubisoft Toronto heeft een gerichte herschikking uitgevoerd om er voor te zorgen dat ze zich aan hun ambitieuze planning kunnen houden", aldus een woordvoerder. "Helaas heeft dit impact op 33 teamleden die zullen vertrekken."

Begin deze maand kwam nog naar buiten dat Ubisoft Toronto helpt bij de ontwikkeling van de Prince of Persia: The Sands of Time-remake, die ergens in 2026 moet verschijnen. Ubisoft Toronto is bekend van games als Far Cry 5, Far Cry 6, Watch Dogs Legion en de aangekondigde remake van Splinter Cell.

Sinds enkele jaren worden er opvallend veel mensen werkzaam in de game-industrie ontslagen en zelfs complete studio's gesloten. Ubisoft zelf heeft de laatste jaren ook al meerdere ontslagrondes doorgevoerd - zo werden er vorig najaar 124 werknemers ontslagen en begin dit jaar nog eens 45 mensen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

We hebben aan ambitieuze planning dus gaan we mensen ontslaan. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat het ze niet lukt om een game normaal op tijd te releasen omdat het management steeds de wensen veranderd, we schakelen een extra studio ik maar het mag niet teveel geld kosten en daarom ontslaan we mensen om de kosten te drukken. Ondertussen blijven de faalhazen lekker zitten

1

Aanbevolen voor jou