Trump-schutter plaatste voor aanslag cryptisch bericht op Steam

Trump-schutter plaatste voor aanslag cryptisch bericht op Steam

'13 juli wordt mijn première, kijk hoe het zich ontvouwt'

Thomas Matthew Crooks, die op 13 juni een aanslag pleegde op Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, plaatste daarvoor een cryptisch bericht op Steam.

Crooks schoot tijdens een speech van Trump in Pennsylvania op de presidentskandidaat met de intentie hem te doden. Trump bewoog vlak voordat er geschoten werd met zijn hoofd, waardoor de kogel zijn oor raakte. De geheime dienst doodde de schutter vervolgens.

In de dagen na het voorval zijn er meer details naar buiten gekomen over Crooks. Zo heeft men op internet het Steam-account van de schutter opgespoord. Hoewel dit account inmiddels offline is gehaald, hebben nieuwssites een Steam-bericht van Crooks te pakken gekregen en die gedeeld. "13 juli wordt mijn première, kijk hoe het zich ontvouwt", zo schreef hij, waarmee hij leek te refereren naar de daad die hij toen nog moest plegen.

Hoewel de moordpoging niet direct gerelateerd lijkt te zijn aan Steam of games an sich, kan de associatie voor de nodige controverse zorgen, zo oppert ook Insider Gaming. De invloed van gewelddadige games op diens spelers is immers al decennialang een gespreksonderwerp, ook binnen de Amerikaanse politiek. Trump heeft zich eerder negatief uitgesproken over gewelddadige games en hoe het volgens hem geweld bij mensen kan creëren die het vervolgens op een schieten zetten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"ook binnen de Amerikaanse politiek." Vooral in de Amerikaanse politiek "Trump heeft zich eerder negatief uitgesproken over gewelddadige games en hoe het volgens hem geweld bij mensen kan creëren die het vervolgens op een schieten zetten." Maar niks willen doen aan het feit dat mensen heel eenvoudig een wapen kunnen krijgen. En zelf mensen oproepen tot geweld omdat ie het niet eens is met een verkiezingsuitslag. En als oplossing voor schoolshootings aandragen dat leraren ook maar wapens moeten gaan dragen in de klas. De man is een debiel en dan druk ik me heel erg netjes uit. De burgermeester van de stad waar laatst de Republikeinse congres werd gehouden werd door een journalist gevraagd of het niet vreemd was dat mensen in de buurt van die locatie niet met een flesje of blikje mochten lopen, maar om de hoek wel met een volautomatisch wapen. Bizar

0

Ik denk dat ze eerst eens naar andere zaken moeten kijken dan games. Neem nu bijvoorbeeld onderstaand voorbeeld. Only in America ;-) Ammunition now for sale in vending machines in certain states https://www.youtube.com/watch?v=CgrWom7K6Cs

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou