Take-Two: 'We hebben studio's achter OlliOlli en Kerbal Space Program 2 niet gesloten'

Take-Two: 'We hebben studio's achter OlliOlli en Kerbal Space Program 2 niet gesloten'

Ondanks eerdere berichten dat iedereen zou zijn ontslagen

Ondanks eerdere berichten zouden ontwikkelstudio's Roll7 en Intercept Games niet zijn opgeheven door eigenaar Take-Two Interactive.

Eerder deze maand claimde Bloomberg te hebben vernomen dat beide studio's, die onder uitgeverslabel Private Division vallen, werden gesloten. De uit Londen afkomstige studio Roll7 is vooral bekend van Rollerdrome en de OlliOlli-reeks. De studio werd in 2021 gekocht door Private Division. Intercept Games is gesitueerd in Seattle en heeft de Early Access-versie van Kerbal Space Program 2 uitgebracht.

In een interview met IGN meldt Take-Two-CEO Strauss Zelnick nu echter het volgende: "Voor de duidelijkheid: we hebben deze studio's niet gesloten. En we kijken altijd naar ons releaseschema voor al onze studio's om er voor te zorgen dat we logische keuzes maken."

Vervolgens benadrukt Zelnick dat het bedrijf nu middenin een traject om kosten te drukken zit. "We hebben (tijdens het bekendmaken van onze jaarcijfers) gemeld dat we 165 miljoen dollar in bestaande en toekomstige kosten besparen, maar hebben niets gesloten."

Toen Zelnick werd gevraagd of hij de berichten over de sluitingen van de studio's dus ontkent, kwam een pr-medewerker van Take-Two blijkbaar tussenbeide om te melden dat het plan voor kostenbesparing inhoudt dat er wereldwijd zo'n vijf procent van werknemers wordt ontslagen, "maar we hebben niet per studio gemeld hoe dat er precies uitziet".

De opmerkingen hebben voor veel verwarring gezorgd. Zover bekend is het overgrote deel - zo niet iedereen - van bovengenoemde studio's ontslagen. Mochten de studio's dus niet opgeheven zijn, dan bestaan ze mogelijk alleen nog in naam. Wellicht dat de precieze situatie op een later moment aan het licht komt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nee niet gesloten, maar wel vrijwel iedereen ontslagen waarschijnlijk.

0
test

Niet de eerste keer dat ze dit doen. In 2013 slootte ze 2K Marin, ontwikkelaar van BioShock 2. In 2014 claimde ze nog dat 2K Marin bezig was met een nieuwe BioShock, wat gewoon gelul was. Een decennia later heeft Take-Two nog altijd niet erkend dat 2K Marin niet meer bestaat.

0

Aanbevolen voor jou