'Staking heeft op korte termijn geen impact op games van EA'

'Staking heeft op korte termijn geen impact op games van EA'

De staking onder stemacteurs is afgelopen vrijdag ingegaan

Volgens Andrew Wilson, de CEO van EA Sports FC-uitgever Electronic Arts, heeft de staking die afgelopen week in de game-industrie is begonnen op de korte termijn geen impact op game-ontwikkeling.

Vorige week liet SAG-AFTRA weten dat er in navolging van de staking onder acteurs en scriptschrijvers uit Hollywood van vorig jaar, nu ook een staking van stemacteurs binnen de game-industrie plaatsvindt. Hoewel er in langdurige onderhandelingen met diverse gamebedrijven veel overeenstemming werd gevonden, waren de vakbond en gamebedrijven het niet eens over de regelgeving rondom het gebruik van AI om gamepersonages van stem te voorzien.

In een gesprek met investeerders na het bekendmaken van de kwartaalcijfers van EA, heeft Wilson gereageerd op de situatie (via VGC). "Ik wil ten eerste zeggen dat we enorm veel waarde hechten aan het talent en de acteurs die een belangrijk onderdeel vormen van wat we doen om ongelooflijke entertainmentervaringen te bieden aan onze spelers overal ter wereld. Deze situatie is niet specifiek voor EA, maar heel de industrie, en we werken ijverig aan onderhandelingen."

Wilson vervolgt: "Op dit moment geldt de staking niet voor games die al voor september 2023 worden ontwikkeld of liveservicegames. We verwachten op de korte termijn dus geen ontregeling rondom de games die we in ontwikkeling hebben, of liveservicegames die op dit moment draaien. Dat gezegd hebbende willen we in goed vertrouwen blijven onderhandelen en hopen we dat de partijen hun problemen kunnen oplossen. Maar we zien op de korte termijn geen impact bij EA."

Kort nadat de staking afgelopen vrijdag inging, kwamen er al details over de staking naar buiten waaruit bleek dat acteurs aangesloten bij de vakbond gewoon nog werk mogen leveren voor games waarvan de ontwikkeling voor 25 augustus 2023 is begonnen.

Het is op moment van schrijven onduidelijk hoeveel acteurs precies staken, maar de bond gaf eerder aan ongeveer 2600 mensen binnen het vak te vertegenwoordigen. EA is een van de vele gamebedrijven waarmee de vakbond onderhandelde over betere regelgeving rondom AI.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou