Sluiting van Free Radical Design bevestigd

Sluiting van Free Radical Design bevestigd

Meer dan tachtig werknemers zijn ontslagen

Het is officieel: ontwikkelaar Free Radical Design heeft zijn deuren gesloten.

Afgelopen maand gingen er al geruchten dat eigenaar Embracer Group de studio zou sluiten, maar dit is nu bevestigd. Op de officiële website staat nu het bericht '404 Company Not Found :-(".

Daarbij hebben diverse werknemers op social media laten weten dat alle werknemers van de ontwikkelaar zijn ontslagen. Zo claimt de voormalige IT-manager: "Vandaag was de laatste dag van Free Radical Design. Een hele studio (iets meer dan tachtig mensen) heeft geen werk meer. Het was een genot om met iedereen samen te werken."

Een QA-designer voegt toe: "Free Radical Design was het middelpunt van creativiteit, maar helaas maken we onderdeel uit van een groeiende lijst aan slachtoffers in een gebroken industrie waarin complete studio's worden behandeld als vervangbare tandwielen in een zielloze machine die zich alleen op de koers van aandelen richt."

Free Radical Design werd in 1999 opgericht en bestond uit diverse mensen die eerder bij Rare aan games als GoldenEye 007 hebben gewerkt. De studio leverde onder andere de Timesplitters-shooters en Second Sight af. Na het tegenvallende Haze en een geannuleerde Star Wars-shooter ging de studio in 2008 failliet, en wat overbleef werd overgenomen door Crytek. In 2014 werd de studio weer overgenomen, ditmaal door Deep Silver, en hernoemd naar Dambuster Studios. Zij brachten Homefront: The Revolution en Dead Island 2 uit. In 2021 kondigde Embracer aan dat ze een nieuwe team hadden samengesteld onder de naam Free Radical Design, geleid door Steve Ellis en David Doak - de oorspronkelijke oprichters van Free Radical - en dat er gewerkt werd aan een nieuwe Timesplitters-game.

Er vallen dit jaar opvallend veel ontslagen binnen de game-industrie, bij een grote verscheidenheid aan bedrijven. Binnen Embracer vallen er sinds een investering in het water viel veel klappen. Eerder sloot het bedrijf ook al Saints Row-ontwikkelaar Volition.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou